In primele doua partide de verificare din Franta, Mircea Rednic a folosit aceeasi tactica de joc. Un modul cu o aparare in linie, in fata ei gasindu-se un mijlocas cu profil defensiv. In atac, Puriul se bazeaza pe cinci jucatori, doua extreme, un mijlocas ofensiv si doi atacanti

Primele doua meciuri ale stagiului de pregatire de la Albertville s-au incheiat cu doua rezultate contradictorii pentru alb-rosii. A fost intii o victorie la scor, 5-0, cu elvetienii de la CS Chenois, iar apoi o infringere, 0-1, in fata francezilor de la Croix de Savoie. In ambele partide, Mircea Rednic a intrebuintat acelasi sistem de joc. Este vorba despre un 4-1-3-2, un sistem deosebit de ofensiv.

De altfel, si la sedintele de pregatire ciinii au exersat aceasta asezare. De mai multe ori, la antrenamente s-a lucrat pe compartimente, apararea intr-o parte si atacul in cealalta. Rednic s-a bazat foarte mult pe scoaterea balonului la margine, dupa combinatii care implica extremele, atacantul si mijlocasul ofensiv.

Viteza este elementul esential pentru reusita executiilor, in vederea Puriului, el cerindu-le intotdeauna jucatorilor sai sa accelereze. De altfel, la antrenamente s-a intimplat de citeva ori ca tehnicianul sa-i puna pe elevii sai sa faca jocuri scoala, unde sa nu se atinga mingea decit o singura data.

In plus, el lauda schimbarile de directie de pe o parte pe alta. Pina acum, dupa primele doua amicale, problema pare sa se formeze la 30 de metri de poarta adversa, acolo unde se creeaza de obicei o ingramadeala destul de mare, iar pasa decisiva a intirziat sa apara.

A plouat torential

Dupa canicula, a venit potopul. Primele cinci zile de cantonament de la Albertville au stat sub semnul unei calduri aproape africane. La peste 35 de grade, jucatorii isi gaseau refugiu la piscina de cite ori timpul si Mircea Rednic le permiteau. In plus, tenisul si cartile erau distractiile frecvente, plus cite o partida de shopping prin oras.

Miercuri insa, inaintea celui de-al doilea amical al stagiului,partida cu echipa din liga a patra Croix de Savoie, vremea in regiune s-a stricat brusc. De la soarele arzator s-a trecut la reprize de ploi torentiale. In vremea mohorita, ciinii nu au mai parasit hotelul, iar antrenamentul de ieri dimineata nu s-a mai tinut.

Citiva dintre jucatori au trecut pentru putin timp pe la sala de forta. Asta pina cind ploaia s-a intetit si i-a facut pe toti sa se indrepte spre camere. Aici elevii lui Mircea Rednic au stat calare pe laptop-uri. Spre orele prinzului, citiva dintre ei au coborit in holul hotelului si au incins deja binecunoscutul campionat de table.

Pascovici, fundas central

Desi la Farul evoluase ca fundas stinga, Mircea Rednic pare sa aiba alte ginduri cu Cosmin Pascovici. La toate antrenamentele de pina acum, Pascovici a fost folosit ca stoper. La fel s-a intimplat si la cele doua amicale de pina acum, el facind pereche in centrul apararii cu Lucian Goian.

A renuntat la Tanasescu

Francezul de origine romana Marc Tanasescu a parasit ieri cantonamentul ciinilor. Rednic a renuntat la el dupa ce il testase la cele doua meciuri amicale, in fiecare dintre ele acesta evoluind cite o repriza. Singura realizare notabila a lui Tanasescu fusese o pasa de gol pentru Codreanu in partida cu CS Chenois.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.