"M-am ocupat numai de ciclisti? Este un lucru care imi provoaca indignare. Am lucrat si in alte sporturi, precum atletism, tenis si fotbal. Sint multe nume care inca nu au fost dezvaluite. Am lucrat cu echipe din prima si a doua liga spaniola, care si-au imbunatatit performantele. De asemenea, sint ciclisti care participa in acest moment la Turul Frantei", a marturisit doctorul Eufemiano Fuentes intr-un interviu acordat postului de radio Cadena Ser, preluat de cotidianul "Gazzetta dello Sport".

Fuentes e arestat

Fuentes a fost arestat la 23 mai de Garda Civila spaniola, impreuna cu managerul echipei de ciclism Liberty (astazi Astana), Manolo Saiz, directorul sportiv adjunct al echipei spaniole Comunidad Valenciana, Ignacio Labarta, un medic din Madrid, Josť Luis Merino, si un rutier de la VTT, Alberto Leon. Ca urmare a scandalului, mai multe vedete ale ciclismului au fost excluse din Turul Frantei. El a mai mentionat ca unele nume de pe lista anchetatorilor nu au ce cauta acolo, spre deosebire de altele, care nu se afla in vizorul lor, dar pe care nu le poate divulga, deoarece ele tin de secretul profesional.

Johnny Halliday l-a deconspirat pe Zizou

Declaratiile socante vin la o zi dupa ce guvernul spaniol anuntase marti, intr-un comunicat oficial, ca nici un jucator de tenis sau fotbalist nu se afla pe lista de sportivi banuiti de dopaj cu ajutorul doctorului Fuentes, ca reactie la acuzatiile lansate de un saptaminal francez la adresa tenismanului spaniol Rafael Nadal si a cinci fotbalisti de la Real Madrid.

Conform site-ului sports.it., ar fi implicati fotbalistii Zinedine Zidane, Ronaldinho, Raul Gonzalez si David Beckham in cazul "Operatiunea Puerta". Mai mult, sursa citata noteaza ca, daca in cazul ultimilor trei nu exista "inca" nici o proba, in privinta lui Zidane exista o declaratie involuntara a cintaretului Johnny Halliday, care a spus, pe 2 iunie, la postul France Info, ca l-a intilnit pe internationalul francez intr-o clinica spaniola specializata in transfuzii de singe.