Chiar daca era creditata cu putine sanse sa prinda ultimul act al Campionatului Mondial din cauza scandalului care zguduie fotbalul italian, trupa lui Marcelo Lippi a reusit sa produca o mare surpriza, in primul rand organizatorilor. Eliminarea Germaniei reprezinta un adevarat soc pentru acestia, care se asteptau ca in finala de la Berlin sa apara echipa antrenata de Klinsmann. Deja, in Berlin, mai multi germani au inceput sa-si scoata la vanzare biletele pentru finala, duminica fiind asteptata o invazie italiana.

Cele doua goluri marcate in ultimele minute ale prelungirilor au reconfirmat norocul pe care il are Italia la turneele finale. "Avand in vedere evolutia noastra, cred ca ar fi fost nedrept sa nu castigam. Am fost mai buni. Nu neaparat superiori, dar nu cred ca exista indoieli ca am meritat victoria. Sunt foarte fericit ca echipa a putut castiga un astfel de meci, intr-un stadion cu 60.000 de germani. Am facut un supermeci, mai ales la mijlocul terenului. Insa, finalul drumului este duminica", a spus Lippi, care a reusit sa-i uimeasca pe specialisti cu registrul tactic abordat in aceasta intalnire.

Triplul campion mondial Pele a declarat ca Italia a reprezentat o mare surpriza, deoarece a jucat intr-un mod diferit fata de pana acum. "Pentru mine, a fost cel mai bun meci de la Mondial, iar Italia a fost mai buna in aceasta seara. Germania a disputat doua meciuri cu prelungiri in interval de cinci zile si acest lucru s-a simtit din punctul de vedere al prospetimii jucatorilor. Toate felicitarile mele Germaniei pentru superturneul sau si felicitari Italiei pentru ca a urmat o traditie bine stabilita", a spus Pele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.