Calificarea Italiei in finala Cupei Mondiale din Germania in dauna reprezentativei tarii gazda ar putea face si un german fericit, in mareea de deznadejde care i-a cuprins pe compatriotii lui Klinsmann. Iar acest german va fi, foarte probabil, arbitrul Markus Merk, care ar putea fi desemnat sa conduca ultimul act al acestui Mondial. Argumentele in favoarea acestei posibilitati sunt multe. In primul rand, Merk se afla la sfarsitul carierei de arbitru, avand 44 de ani.

Apoi, spre surprinderea tuturor, desi contestat pentru evolutia din prima faza a CM 2006, a fost retinut si pentru a doua parte a competitiei, fiind parca pastrat pentru eventualitatea in care o eliminare a Germaniei i-ar deschide drumul spre finala, el fiind considerat in culisele fotbalului international un conducator de joc cu reale calitati, intre care si docilitatea. In plus, Merk apare intamplator cu un interviu publicat pe doua pagini in numarul din luna iunie al Buletinului Oficial al Uniunii Europene, "UEFA direct".

In acest amplu interviu, aparut chiar in timpul Cupei Mondiale din Germania, Merk isi prezinta cariera si viata de dincolo de gazon, fiind singurul arbitru european de la CM 2006 mediatizat atat de amplu. Nascut pe 15 martie 1962, la Ottenbach, Markus Merk este medic stomatolog, dar si-a vandut, dupa cum declara, cabinetul pe care il detinea pentru a se dedica predarii unor cursuri de management. Merk sustine ca arbitrajul l-a ajutat in aceasta schimbare de profesie, considerand ca un arbitru este de fapt un manager, care trebuie sa gereze rapid numeroase aspecte - stresul, conflictele, responsabilitati, sa dea dovada de spontaneitate.

La capitolul pasiuni, Markus Merk a trecut pe primul loc cursele de maraton, alergand prima sa distanta clasica, de 42,195 km, la 14 ani. Acum practica triatlonul si are o fundatie care se ocupa cu eradicarea saraciei in India. Ca arbitru, Merk a luat primele cursuri la 12 ani, in 1984 debutand in liga a doua germana. In Bundesliga arbitreaza din 1988, iar ca arbitru international a fost prezent la CE din 2000 si 2004, la CM 2002, precum si la JO de la Barcelona, din 1992. Are 1,81 si 69 kg.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.