Italia a ajuns in finala de la Berlin din 9 iulie, invingand cu 2-0 in prelungiri formatia-gazda. "Macaronarii" au rapus "Panzerele" in ultimele minute, prin doua executii mirifice ale lui Grosso si Del Piero. Aseara s-a ales praful de "Deutschland ?ber alles", Italia fiind cea care a dominat jocul.

SEMIFINALA - Nemtii nu prea pierdusera la penaltiuri intr-o competitie oficiala. Italienii nu trecusera niciodata dupa executarea penaltiurilor. Ieri seara n-a fost cazul, desi meciul necesitase prelungiri. Italienii dominasera tactic jocul, nemtii reusind sa traga pe poarta abia in finalul primei reprize.

L-a vazut cineva pe Klose?

Italienii au ratat cateva ocazii, insa impresia din primele 90 de minute a fost ca nimeni nu risca, preferand loteria penaltiurilor. N-a fost nevoie, Lippi mutand cu Iaquinta si Del Piero imediat dupa startul prelungirilor. Klose a iesit de la nemti, insa a fost prima data cand camerele tv l-au avut in prim- plan. Golgheterul mondialelor n-a miscat in fata roboteilor din defensiva italiana.

Germania, "trimisa" acasa!

Prelungirile au debutat furtunos. Doua bare ale italienilor. Parea ca nemtii vor avea bafta, insa a fost doar o iluzie. Cand mai erau 2 minute de joc, o minge ajunge in careul german, la fundasul Grosso. Omul care scosese penaltiul in meciul cu Australia, a trimis cu efect, a la Del Piero. Mingea in plasa, Klinsman daramat. Pentru ca festinul azurilor sa fie complet, Del Piero demonstreaza ca Grosso a luat lectii de la el. A marcat si el, tot cu efect, lipind mingea de vinclul nemtesc si trimitand Germania in fata televizoarelor.

Schimbul 3 a oprit productia auto

Increzatori in victoria jucatorilor, bosii fabricilor de masini din Germania au decis sa opreasca productia pentru ca muncitorii sa poata savura meciul cu Italia. Din pacate pentru ei, rezultatul a fost trist, iar firme ca Daimler-Chrysler, Volkswagen, BMW sau Porsche au ratat ocazia de a mai scoate ceva profit din constructia de turisme. Ca la fotbal Italia a trecut ca un Ferrari peste ei.

Visul nostru continua la mondiale, Germania nu ne poate trezi din el
Marcello Lippi, inaintea partidei de la Dortmund

Germania - Italia 0-2 (0-0, 0-0)

Stadion: Westfallen Stadion", Dortmund; Spectatori: 65.000

Au marcat: Grosso ('118), Del Piero ('120)

Germania: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Borowski ('73 - Schweinsteiger), Kehl, Ballack, Schneider ('83 - Odonkor) - Podolski, Klose ('110 - Neuville); Antrenor: Juergen Klinsmann.

Italia: Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Materazzi, Grosso - Perotta ('104 - Del Piero), Gattuso, Pirlo, Camoranesi ('91 - Iaquinta) - Totti, Toni ('74 - Gilardino); Antrenor: Marcello Lippi.

Arbitru: Benito Archundia (MEX)


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.