RECORD. Portarul portughez Ricardo a devenit primul portar care a aparat trei lovituri de departajare la un singur meci de la Cupa Mondiala

In urma loviturilor de departajare ale sfertului de finala cu Anglia, la care Ricardo a aparat suturile lui Frank Lampard, Steven Gerrard si Jamie Carragher, Portugalia a obtinut calificarea in semifinalele CM. Anterior, au reusit performanta de a apara doua lovituri de departajare la un meci noua portari. Germanul Harald Schumacher si argentinianul Sergio Goycoechea au inregistrat aceasta performanta la doua partide.

Deja-vu

Prestatia lui Ricardo a fost decisiva pentru Portugalia si la Campionatul European din 2004, tot intr-un meci cu Anglia, din sferturile de finala ale competitiei.
La acea partida, Ricardo a aparat ultima lovitura de departajare a englezilor si a marcat golul victoriei.

Dumnezeul portughez

Ricardo s-a declarat incantat de victoria din meciul de sambata, cu Anglia. "Am fost mereu foarte increzator, atat in timpul meciului, cat si cand am trecut la loviturile de departajare. Nu se stie niciodata ce se intampla la penalty-uri, trebuie sa ne lasam in voia lui Dumnezeu si Dumnezeu a fost astazi portughez. Le dedic aceasta victorie sotiei mele, fiului meu si lui Dumnezeu", a spus portarul lusitan.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.