Ionut Lupescu ii acuza pe membrii Comisiei de Apel ca au acordat ilegal licenta clubului Jiul Petrosani

Majoritatea cluburilor din primul esalon au datorii la bugetul de stat si fata de propriii angajati. Infrastructura este la pamint, personalul cluburilor nu are calificarile minime, iar despre antrenori specializati pe grupe de virsta nici nu poate fi vorba. Cu toate acestea, datoriile se plimba, cu acceptul tacit al FRF, de pe o firma pe alta, se mai da o bidinea la stadion, iar echipele isi continua nederanjate blaturile. Nu a facut exceptie nici acest an, comisiile de specialitate ale FRF considerind ca absolut toate echipele care au depus dosar indeplinesc criteriile minime solicitate de UEFA. Dupa doua reexaminari, ultimele care au trecut examenul au fost FC National si Jiul Petrosani, in timp ce cazul Sportului se va judeca la inceputul lunii iulie.

UEFA, la inaintare

Decizia l-a infuriat pe directorul general al FRF, Ionut Lupescu, care a cerut simbata, intr-o conferinta de presa, demiterea tuturor membrilor Comisiei de Apel. "Hotarirea nu corespunde regulamentelor federatiei. Saptamina viitoare vom face o analiza clara si voi propune Comitetului Executiv al FRF demiterea intregii comisii", a precizat Lupescu.

"Lucrurile stau foarte prost si nu imi permit sa risc dezafilierea FRF de la FIFA si UEFA sau suspendarea echipei nationale pentru o perioada de doi ani pentru incalcarea regulamentului a unei comisii. Am ramas dezamagit de aceasta comisie, care a facut un abuz", a conchis oficialul FRF, fara sa analizeze si alte dosare la fel de vulnerabile la o analiza primara.

Ulterior, el si-a nuantat criticile printr-un comunicat, precizind ca este vorba doar de clubul Jiul Petrosani, nu si de FC National, care se pare ca a ajuns la o intelegere cu BNR pentru inchirierea bazei sportive pentru inca un an.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.