Ferrari si Michael Schumacher au reusit sa revina in lupta pentru titlurile mondiale ale sezonului printr-o cursa magistrala in Statele Unite

Michael Schumacher a reusit sa castige cursa de la Indianapolis, reducand in acelasi timp la 19 puncte avansul pe care Fernando Alonso il are in clasamentul general. Mai mult, Ferrari a reusit sa isi claseze ambii piloti in frunte, ecartul care ii despartea de Renault la "general" fiind si el redus.

Cursa a inceput cu un incident enorm in care au fost implicate opt masini. Klien, Webber, Montagny, Raikkonen, Montoya, Button, Heidfeld si eroul local Speed au fost implicati intr-un acrosaj in lant in primul viraj al circuitului. In rest, evenimentele de maxima importanta au lipsit, singurele intamplari demne de luat in seama fiind depasirea lui Fisichella in detrimentul unui Alonso sters si victoria lejera a lui Michael Schumacher. Nici nu se puteau aduce in discutie multe alte evenimente, in conditiile in care doar noua masini au reusit sa treaca linia de sosire.

Asadar, dubla Ferrari, cu Schumacher reusind a cincea victorie pe pamant american. Pilotii Scuderiei au terminat in fata lui Fisichella iar pe patru un impecabil Trulli l-a devansat pe Alonso. Barrichello a adus trei puncte celor de la Honda iar pe ultimele doua pozitii in puncte au reusit sa termine Coulthard si Liuzzi. Dupa ce a fost retrogradat pe ultima poziie a grilei de start, Rosberg a terminat al noualea si ultimul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.