Unul dintre cele mai mari procese din istoria fotbalului mondial a inceput ieri, la Roma. La 9:30, judecatorul Cesare Ruperto a deschis audierile, intr-o sala din stadionul Olimpic. 13 dintre jucatorii care se afla cu nationala Italiei la Campionatul Mondial din Germania in acest moment sint sub contract cu patru cluburi acuzate: Juve, Milan, Lazio si Fiorentina
Asosit momentul! Juventus, Milan, Lazio, Fiorentina, 26 de oficiali si arbitri sint judecati pentru frauda sportiva. Toate acuzele din presa s-au concretizat intr-un proces ce poate produce schimbari majore in Serie A si in intreg fotbalul italian. Au fost mai intii inregistra rile telefoanelor lui Luciano Moggi, fostul boss de la Juventus.

Ulterior, lucrurile s-au legat si dezvaluirile au dus la nume grele din arbitrajul din Peninsula, dar si la oameni ca Adriano Galliani, vicele lui AC Milan. Acesta a fost ieri prezent in sala de judecata, stind in primul rind, alaturi de fostul presedinte al Federatiei Italiane de Fotbal, Franco Carraro. In al treilea rind, arbitrul care ar fi trebuit sa reprezinte Italia la Cupa Mondiala, Massimo de Santis.

In schimb, Luciano Moggi nu a fost prezent, declarind ca nu e obligat sa raspunda interogatoriului, pentru ca a demisionat din postul de manager general al lui Juventus. Procesul ar putea afecta si evolutiile Squadrei la Mondialul din Germania.

Dintre cei 23 de jucatori pe care ii are Lippi, nu mai putin de 13 apartin de grupari care ar putea ajunge in Serie B sau C in urmatorul sezon: Buffon, Cannavaro, Zambrotta, Camoranesi, Del Piero (Juventus), Peruzzi, Oddo (Lazio), Nesta, Gattuso, Pirlo, Gilardino, Inzaghi (AC Milan) si Luca Toni (Fiorentina). In mod curios, verdictul va fi dat pe 9 iulie, chiar ziua finalei Campionatului Mondial.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.