Verdictul in procesul de coruptie din fotbalul italian, inceput ieri cu o aminare, se va da dupa ziua finalei Cupei Mondiale, dar jucatorii Squadrei Azzura nu sint nicidecum linistiti.

Multi dintre ei sint bulversati de probabilitatea mortii fostului lor coleg Gianluca Pessoto (35 ani), dar asta nu le scuza "reintoarcerea la anii de caverna" (El Pais), cu fotbal plictisitor si plin de pase laterale.

Sub auspicii proaste

Ambele adversare din aceasta seara au obtinut calificari triste. Italia a jucat urit si a primit aproape gratuit un penalty, in prelungirile meciului cu Australia, iar Ucraina a jucat urit si a primit calificarea cadou, in urma executarii loviturilor de la 11 metri. Nici azi nu este asteptata o confruntare de neuitat la Hamburg, cu atit mai mult cu cit forta ofensiva a esticilor va fi slabita simtitor de absenta lui Andrei Voronin, partenerul din atac al lui Sevcenko. De la italieni continua sa lipseasca Alesandro Nesta, Matterazzi si De Rossi, toti fiind suspendati, astfel ca pe postul de fundas central va juca neexperimentatul Barzagli, alaturi de Cannavaro, celor doi urmind probabil sa li se alature multi alti colegi.