Dupa indelungi negocieri, ciinii si-au asigurat pentru sezonul urmator serviciile lui Ionel Ganea. Atacantul a parafat un contract pe un an cu alb-rosiii, cu drept de prelungire pe inca unul. Cei din Stefan cel Mare au continuat astfel seria de transferuri deschisa marti de Cosmin Pascovici. Virful parasise, la un moment dat, negocierile.

Telenovela Ganea, inceputa in urma cu doua saptamini, a avut pina la urma un final fericit. Nu si lipsit de emotii. Cum facuse si marti, Cristi Borcea a ajuns la birou, iar la usa sa s-a format, aproape imediat, coada. Dupa ce a rezolvat cu semnatura lui George Blay in jurul prinzului, dupa-amiaza i-a rezervat-o lui Ionel Ganea. Mircea Rednic, Vasile Turcu si Cornel Dinu au fost cei care au stat linga Borcea in incercarea de a-l convinge pe atacant sa vina in Stefan cel Mare.

N-a fost usor, si nici macar prea fructuos in prima parte. Ganea, insotit de impresarul Dumitru Tudor, a parasit discutiile, iar transferul parea cazut. Atacantul s-a intors insa mai pe seara. Schimbase si impresarul, pentru ca linga el mergea Victor Becali. Iar discutii, iar probleme. Salariul, bonusurile, durata contractului, toate acestea erau subiecte in contradictoriu pentru conducerea dinamovista si pentru jucator.

In cele din urma, in jurul orei 19:00, atacantul a iesit din sediul clubului si a confirmat ca a semnat cu cei din Stefan cel Mare. El va avea un salariu de 120.000 de euro pe sezon.

S-a incurcat in declaratii

Dupa mai bine de doua ore de negocieri, Ionel Ganea a iesit in fata ziaristilor si a facut anuntul mult asteptat: "Ma bucur ca am ajuns la echipa la care mi-am dorit, adica Rapid, si sint incintat ca o sa lucrez cu Lucescu". Atacantul a fost imediat corectat de Vasile Turcu, acesta amintindu-i ca se afla intr-o alta zona a Capitalei, la o echipa antrenata de Rednic.

Verbist, out

Jucatorii straini adusi in probe nu au confirmat. Dupa Makris si Vujadinovic, a venit rindul belgianului Bram Verbist sa se intoarca acasa. Fostul aparator al buturilor lui Ajax a fost dus la aeroport chiar de Mircea Rednic. Altfel, negocierile cu Sreten Stanic au ajuns intr-un punct mort, fiind foarte posibil ca mijlocasul sa nu mai semneze.

A venit si Blay

Ghanezul George Blay a ajuns marti in Romania. Fostul jucator al lui Standard Liege s-a prezentat in cantonamentul de la Saftica si a efectuat primul antrenament sub comanda lui Mircea Rednic. Ieri-dimineata, africanul s-a pregatit din nou cu Dinamo, iar in jurul prinzului, insotit de impresarul Cornel Teodorescu, a ajuns la sediul clubului pentru negocieri. Acestea nu au durat prea mult, iar la finalul lor a fost parafat un contract pe trei ani de zile. Blay a fost dorit la echipa de antrenorul Rednic, acesta remarcindu-l pe vremea cind juca pentru Standard, in Belgia.

Perenyi nu vrea la Farul

Desi transferul lui Pascovici este deja parafat, mai exista o problema. Ciinii au oferit 300.000 de dolari, plus Perenyi. Toata lumea a fost multumita, mai putin Perenyi. El nu vrea sub nici o forma sa semneze cu Farul, insa, din cite se pare, problema se va rezolva prin interventia actionarilor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.