UEFA a anuntat ca Romania se afla printre tarile care si-au aratat intentia de a-si depune candidatura in vederea organizarii turneului final al Campionatului European de fotbal din 2012.

Forul fotbalistic european a anuntat ca Azerbaidjan, Grecia, Italia, Romania, Rusia si Turcia au informat UEFA ca doresc sa candideze singure, in timp ce Croatia si Ungaria, respectiv Polonia si Ucraina candideaza impreuna.

Candidatele trebuie sa depuna dosarele pentru organizarea Euro 2012 pana pe 21 iulie 2005. Comitetul Executiv al UEFA va face o prima selectie in luna noiembrie, cand va retine doar trei candidate. Alegerea tarii organizatoare a Euro 2012 va avea loc in decembrie 2006.

"Vom oferi candidatelor tot materialul pentru a se pregati pentru prima faza de selectie. Candidatele vor trebui sa ofere UEFA garantiile necesare si sa faca propriile propuneri. O decizie finala se va lua in 2006, ceea ce inseamna ca pregatirile pentru Euro 2012 vor dura sase ani", a afirmat directorul executiv in cadrul UEFA, Lars-Christer Olsson.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.