Sant’Anna a afirmat ca Ronaldo s-a alaturat selectionatei Braziliei, in stagiul de pregatire din Elvetia, cu cinci kilograme peste greutatea considerata ideala pentru un jucator cu masa sa musculara si cu inaltimea de 1,83, iar in prezent are 500 de grame peste greutatea ideala. "Din ziua in care s-a prezentat la echipa si pana la meciul cu Australia, din 18 iunie, el a slabit 3,2 kilograme. De atunci a mai slabit un kilogram", a spus Sant’Anna.

Prea gras

Preparatorul fizic a apreciat ca Ronaldo era prea gras atunci cand s-a prezentat la echipa, din cauza inactivitatii, el fiind accidentat, iar din aceasta cauza a jucat putine meciuri la Real Madrid. "Acum are 90,5 kilograme, cu o jumatate de kilogram peste greutatea considerata normala. Insa, in aceste cazuri, un kilogram in plus sau in minus nu conteaza", a declarat Sant’Anna. Potrivit site-ului oficial al FIFA, Ronaldo are 82 de kilograme.

Aparat de iubita

Ronaldo a fost dur criticat pentru faptul ca este supraponderal. Putini au fost cei care i-au luat apararea. Printre acestia, insa, s-a aflat si logodnica sa, fotomodelul brazilian Raica Oliveira. "Daca Ronaldo este gras, atunci eu sunt obeza", a declarat fotomodelul brazilian, la incheierea saptamanii modei de la Rio de Janeiro. Raica Oliveira are 1,78 m si 55 de kilograme.