Condusi inca din minutul 8, spaniolii s-au calificat in optimi, dupa ce au revenit in stil de mari campioni, invingand la final Tunisia cu scorul de 3-1

GRUPA H - Spania si-a demonstrat in meciul cu Ucraina valoarea, invingand cu 4-0. Aseara, in fata Tunisiei, ea a demonstrat ca are si tarie de caracter. Condusa rapid de africani, Spania a inceput cursa de urmarire, fiind convinsa ca poate intoarce rezultatul.

Experienta lui Raul si talentul lui Torres

Reduta tunisiana a cedat tarziu, cand nici macar cotele la pariuri nu mai dadeau Spania favorita. A fost nevoie ca Aragones sa-l arunce in lupta pe Raul, care, fiind cel mai bun marcator din actualul lot, si-a dovedit abilitatea in careul advers. Dupa ce a egalat in minutul 71, Spania a schimbat tabela dupa alte cinci minute, gratie talentatului Torres. Acelasi Torres a obtinut in final un penalti, transformarea acestuia trecandu-i in cont titlul de golgheter provizoriu al turneului, cu trei reusite.

Final cu ole-uri

Prestatia spaniolilor a impresionat asistenta, care in ciuda ploii torentiale de la ora meciului a salutat pasele acestora cu ole-uri. Simtind ca finalul se apropie, Torres a incercat sa infiga spada in grumazul tunisienilor, insa ultima lui sarja, in prelungiri n-a adus decat ovatii. Pentru jocul de ieri, pentru calificarea in optimi si pentru speranta ca Spania s-ar putea lua la tranta cu granzii.

Spania - Tunisia 3-1 (0-1)

Stadion: "Gotlieb Daimler" Stuttgar; Spectatori: 52.000

Au marcat: Raul ('71), Torres ('76) si ('90+1, penalti) - Mnari ('8)

Spania: Casillas - Ramos, Pablo, Puyol, Pernia - Marcos Senna (Fabregas '46), Xabi Alonso, Xavi - Luis Garcia (Raul '46) - Torres, David Villa (Joaquin '57). Antrenor: Luis Aragones.

Tunisia: Boumnijel - Trabelsi, Jaidi, Haggui, Ayari (Yahia '57) - Mnari, Bouazizi (Ghodhbane '57), Namouchi - Chedli (Guemamdia '80), Nafti - Jaziri. Antrenor: Roger Lemerre.

Arbitru: Carlos Simon (Brazilia)

Clasament GRUPA H

1 Spania 2 2 0 0 7-1 6 p
2 Ucraina 2 1 0 1 4-4 3 p
3 Tunisia 2 0 1 1 3-5 1 p
4 Arabia S. 2 0 1 1 2-6 1 P

Au mai ramas de jucat:

Arabia Saudita - Spania
Ucraina - Tunisia

Ambele partide se vor disputa vineri, 23 iunie, de la ora 17.00.


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.