Zece federatii nationale au informat UEFA ca intentioneaza sa-si depuna candidaturile pentru EURO 2012, printre acestea numarindu-se si Romania. Potrivit site-ului oficial al UEFA, contracandidatele Romaniei sint Azerbaidjan, Grecia, Italia, Rusia si Turcia, plus Croatia/Ungaria si Polonia/Ucraina, care vor prezenta candidaturi comune.

Daca in situatia celorlalte competitoare se poate vorbi de normalitate, candidaturile prezentate de romanul Mircea Sandu si de azerul Ramiz Mirzaiev au darul de a stirnit ilaritate. Cei doi presedinti excentrici stiu ca demersul lor este sortit esecului.
Procesul de stabilire a gazdei pentru EURO 2012 va avea doua faze. In primul rind, federatiile trebuie sa depuna un dosar de candidatura pina pe 21 iulie. Dosarele vor fi studiate de Comitetul Executiv al UEFA, care va anunta in noiembrie cele trei federatii finaliste. In cea de-a doua faza vor fi analizate candidaturile ramase in cursa, iar verdictul se va da in decembrie 2006. Pina pe 8 februarie, UEFA va trimite federatiilor toate conditiile necesare pentru depunerea candidaturii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.