Steaua a cistigat procesul pentru datoriile rezultate din drepturile de televiziune din sezonul 2003/2004. Dragomir da insa vina pe societatea lui Adrian Sirbu.

Conflictul mai vechi privitor la drepturile de televizare dintre Liga Profesionista de Fotbal si Steaua, grupare careia i s-au alaturat pe parcurs Rapid si Dinamo, a avut un prim final oficial. Pe 27 ianuarie, Tribunalul Bucuresti le-a dat cistig de cauza "ros-albastrilor" in privinta procesului intentat de clubul de pe Bulevardul Ghencea pentru recuperarea unei datorii de aproximativ 230.000 de dolari, rezultata din drepturile tv pentru sezonul 2003/2004. Reactia presedintelui ligii, Dumitru Dragomir, a fost una cu bataie in directia ProSport Grup, societatea lui Adrian Sirbu care a cumparat aceste drepturi. "Sintem bucurosi pentru acest verdict, deoarece astfel vom forta decizia in celalalt proces pe care liga il are cu una dintre societatile lui Sirbu. Nu numai Steaua are de luat bani, ci si celelalte cluburi. Noi avem de luat de la Sirbu 1.300.000 de dolari. Dar Sirbu a avut pile, pentru ca judecatorilor le e frica de televiziune, de asta au tot aminat procesul", a punctat Dragomir, care va face totusi recurs.

"Asa fac cei din Top 300"

ProSport Grup a infirmat insa declaratiile lui Dragomir. "PSG nu stie sa aiba un proces cu liga", ne-a comunicat PR managerul Maria Apostol. Explicatia vine din faptul ca, desi initial ProSport Grup a semnat contractul cu LPF, societatea a fost ulterior transformata in Agentia de Drepturi Sportive. "Acestea sint tertipuri. Asa fac cei din Top 300. Cind vad ca o societate are datorii, o transforma. Dar noi avem documente ca ProSport Grup a fost transformat in Agentia de Drepturi Sportive, care a preluat si datoriile", a subliniat secretarul general al ligii, Vali Alexandru.

"Un fals al Stelei"

Nu aceeasi bucurie precum cea a pierderii procesului cu Steaua a incercat-o Dragomir la auzirea anuntului privitor la hotarirea instantei, conform careia "drepturile de televiziune si publicitate au apartinut si apartin Stelei si nu Ligii Profesioniste de Fotbal, asa cum acest din urma for sustinea in mod eronat", anunt publicat pe site-ul oficial al Stelei. "Asta este o infloritura. Un fals bagat de Steaua", a contrat Dragomir. De partea cealalta, aceasta prima victorie contra ligii i-a dat sperante patronului stelist Gigi Becali pentru cistigarea celui de-al doilea proces intentat ligii, impreuna cu Rapid si Dinamo, pentru negocierea individuala a drepturilor tv. "Eram sigur ca voi cistiga. Pe mine nu ma intereseaza banii. Eu lupt pentru principii. Drepturile de televiziune sint ale cluburilor. Ce, joaca liga sau Dragomir? Eu lupt sa negociem noi, cluburile, nu liga sau firme care sa ia comisioane", ne-a declarat Becali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.