Presedintele si alti oficiali sint acuzati de luare de mita, ei primind „salarii“ de la firma careia ii incredintasera drepturile tv ale Mondialelor

Dezvaluirile postului britanic BBC, facute in urma documentelor descoperite, au mutat atentia de pe stadioanele germane unde se intilnesc vedetele fotbalului mondial, pe tarim elvetian, unde oficialii care guverneaza acest sport se afla in centrul unei anchete judecatoresti. In aceste zile, FIFA, forul suprem al fotbalului, trece printr-unul dintre cele mai mari scandaluri de coruptie. Astfel, oficialii sportului cu balonul rotund, condusi de catre presedintele Sepp Blatter, sint acuzati ca in ultimii 20 de ani au primit mita, sub forma de salarii lunare din partea firmei ISL, careia i-au cesionat drepturile de televiziune ale editiilor CM.

Anchetat de politia elvetiana intr-o afacere care i-a adus peste un milion de lire sterline, Blatter a negat orice acuzatie, el refuzind sa dialogheze cu jurnalistii BBC, care au interdictie la conferintele forului mondial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.