Presedintele FRF ii avertizeaza pe jucatori si pe conducatori. El ameninta ca de acum cei care vor calca pe bec vor fi pedepsiti exemplar Desi in aceste zile Germania "arde" in febra Mondialului, Mircea Sandu pare impasibil la tot ce se intampla in jurul sau.

Nasul vrea liniste. Condus de sotia sa, care este cu el in München, ma invita la un loc retras in spatele cladirilor din "Mareinplatz" sau "City Center". Incredibil, dar adevarat. La nici 500 de metri distanta de locul unde din cauza aglomeratiei create de mexicani, japonezi, arabi sau nemti abia mai poti respira, Mircea Sandu a gasit un loc atat de linistit incat ne putem auzi fara sa fim nevoiti sa strigam.

PRO: Cum vi s-a parut sezonul recent incheiat in tara?

Mircea Sandu: M-am bucurat pentru performantele pe care le-am avut in Cupa UEFA, dar m-a deranjat atitudinea conducatorilor de cluburi. Unii dintre ei au un comportament dezastruos. Dupa Campionatul Mondial o sa am o discutie cu sefii Comisiilor Federatiei, sa aplice regulamentul in ceea ce priveste declaratiile cu nivelul maxim de sanctiune! Vom creste foarte mult penalitatile.

"M-am lasat de sapte luni de fumat, din cauza operatiei la gat pe care am suferit-o anul trecut, dar vreau sa ma reapuc la 70 de ani."

PRO: Credeti ca declaratiile belicoase ale oficialilor sunt un motiv din cauza caruia actele huliganice comise de fani s-au inmultit in Romania?

Mircea Sandu: Absolut! Ceea ce fac conducatorii ii influenteaza si pe jucatori, si pe spectatori. Este inadmisibil ce s-a intamplat in ultima etapa. Ma refer la reactiile fotbalistilor de la Rapid. Poate s-a gresit cu Niculae, poate ca nu trebuia eliminat, poate trebuia sa primeasca doar galben, dar ceilalti patru au primit rosu absolut meritat pentru lovirea intentionata fara minge sau atac violent.

PRO: Vorbiti de pedepse drastice, dar Mihai Stoica, desi este suspendat, continua sa intre in polemici cu toata lumea...

Mircea Sandu: Mihai Stoica nu poate sa stea pe banca de rezerve si nici nu poate veni la Adunari Generale. Sanctiunile aplicate impotriva lui pot fi majorate daca nu-si va revizui comportamentul.