GRUPA F - Magicianul Hiddink, omul care a dus Coreea de Sud in semifinalele mondialului din 2002, are stofa. In prima repriza a fost o goana nebuna dupa gol, a ambelor echipe. Japonia a profitat de un fault la portar si a sarbatorit golul de 1-0. Zbaterea lui Viduka si suturile lui Kewell au pus sare pe rana deschisa de golul lui Takahara.

Asii din marsupiu

Dupa pauza, Hiddink a mutat inspirat, scotand cartile castigatoare pentru "canguri". A intrat pe teren Cahill, care a facut dreptate, mai intai punand un japonez la pamant si vazand "galben", apoi marcand o dubla - prima dupa o uriasa greseala a portarului advers. Erau ultimele 10 minute ale meciului. "Cangurii" intorsesera scorul si au rasucit si cutitul in sufletele asiaticilor. Aloisi, venit si el de pe banca, a bagat spitul din careu si a consfintit victoria debutantei Australia.

Australia - Japonia 3-1 (0-1)

Stadion: "Fritz Walter" Kaiserslautern; Spectatori: 46.000

Au marcat: Cahill '84 si '89, Aloisi '90 - Nakamura '26

Australia: Schwarzer - Emerton, Neill, Moore (Kennedy '61), Chipperfield - Grella, Culina, Kewell, Wilkshire (Aloisi '75) - Bresciano (Cahill '53), Viduka. Antrenor: Guus Hiddink.

Japonia: Kawaguchi - Tsuboi (Moniwa '56) (Oguro '90+1), Miyamoto, Nakazawa - Komano, Nakata, Fukunishi, Nakamura, Santos - Yanagisawa (Ono '79), Takahara. Antrenor: Zico.

Arbitru: Abd El Fatah Essam (Egipt)


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.