Suntem la München, pe o terasa in Marktplaza. Extrem de stilata, doamna Sandu se scuza, aprinzandu-si o tigara. "Nasul" rasufla usurat: "M-am lasat de 7 luni, de cand am suferit operatia la gat. E foarte bine. Am zis ca la 70 de ani ma mai reapuc". Primul subiect: ce face aici? E membru in comitetul de organizare al Campionatului Mondial. "Trebuie sa merg la patru meciuri, la Nürnberg si in orasele de langa, apoi la o optime de finala. Eu sunt din partea comisiei si sunt pe probleme de protocol. In a doua parte a turneului, poate o sa fiu pus comisar. Atunci o sa fac sedinte inainte si dupa meci, o sa scriu foile oficiale", spune Mircea Sandu.

Cum se simte? Bine, mai ales ca e cu sotia, nemtoiaca de origine. A crescut la Timisoara, la opt ani a plecat in Germania. Dupa zeci de ani a vandut tot si a revenit in Romania, dar parintii i-au ramas acolo, la Karlsruhe. De altfel, dupa incheierea meciurilor din grupe, cei doi vor merge la socri, unde vor sta pana la 5 iulie. "In 1998 am stat cu echipa si a fost bine. In 2002, in Japonia, doua saptamani a fost ok, pentru ca am stat pe o insula, apoi m-am mutat la Tokyo, unde m-am plictisit ingrozitor. Aici e bine, pentru ca mai rup putin ritmul, am iesiri in mai multe orase".

Sotia pleaca sa cumpere abtibilduri Panini pentru baiatul lui Ionut Lupescu. "Nasul" spune cu regret in glas: "Daca ne calificam, luam si noi 33.000 de euro numai pentru a aparea in albumul asta". Subiectul bani pentru federatie si echipa nationala intra in prim plan: "O sa fie bine, pentru ca FIFA a ajuns la un buget de 3 miliarde de euro pe an, bani din care imparte tarilor afiliate. Pana acum, am luat 250.000 de euro pe an, de acum inainte o sa ni se dea aproape un million. O sa fie mana cereasca, pentru ca noi economie n-avem, legi n-avem si ne e greu sa atragem bani la federatie".