A doua zi de intrecere a adus si prima mare surpriza a acestui Campionat Mondial. Debutannta in aceasta competitie, selectionata din Trinidad Tobago a reusit sa termine neinvinsa in partida cu Suedia, chiar daca a jucat intreaga repriza secunda in 10 oameni dupa ce Avery John a vazut cartonasul rosu in minutul 46. Eroul caraibienilor a fost portarul Saha Hislop, care, in ciuda varstei sale (37 de ani), a facut adevarate minuni intre buturi

Salvatorul Hislop

Trinidad Tobago nu speria pe nimeni pana acum. Calificati in permiera la un Campionat Mondial, caraibienii erau priviti doar ca o pata de culoare a intrecerii din Germania. Asa ca scandinavii nu se gandeau ca vor avea probleme la meciul lor de debut.

Suedia a inceput jocul in forta si Larsson i-a dat primele emotii lui Hislop inca din minutul 5, cand a executat o lovitura libera putin pe langa poarta. Apoi acelasi Larsson a ratat interventia la centrarea foarte buna trimisa de Ibrahimovic (22), in timp ce elevii olandezului Leo Beenhakker au aratat ca sunt si ei pe teren in minutul 33, cand sutul lui Edwards i-a creat ceva probleme portarului suedez Shaaban.

Nu peste mult timp, Larsson a gresit de putin tinta, reluand "peste" centrarea lui Ljunberg, iar apoi Hislop a intervenit providential la sutul lui Wilhelmsson (40) si la cel al lui Ibrahimovic (42), asa ca tabela de marcaj a ramas nemodificata la finalul primei parti a jocului, iar spectatorii au inceput sa priveasca cu mai mult respect echipa din Trinidad Tobago.

Se parea insa ca Hislop si ai sai vor ceda in repriza a doua. Arbitrul intalnirii, singaporezul Shamsul Maidin, l-a eliminat de pe teren in minutul 46 pe Avery John pentru al doilea "galben" si jocul s-a transformat intr-un adevarat asediu al suedezilor la poarta caraibienilor. Totusi, Trinidad Tobago a fost la un pas de o adevarata lovitura de teatru in minutul 58, cand, dupa un contraatac fulgerator, Glenn a sutat napraznic in "transversala" portii nordicilor. Pana la fluierul de final nu s-au mai inregistrat decat paradele formidabile ale lui Hislop in fata atacantilor suedezi, goal-keeper-ul din Trinidad Tobago neputand fi invins nici macar in situatie de unu contra unu. Astfel, partida s-a incheiat 0-0 si, dupa ce nationala din Ecuador a reusit sa surprinda pe multi prin victoria repurtata in fata Poloniei (2-0), micuta reprezentativa din Caraibe a "detonat" prima "bomba" a acestui Campionat Mondial. Vor mai urma si altele?

Molesiti de caldura

Partida Anglia - Paraguay a debutat furtunos. In minutul 3 Beckham a executat o lovitura libera de pe partea dreapta a echipei sale si fundasul sud-american Gamarra a deviat mingea in propria poarta. Nu peste mult timp paraguayenii au primit o noua lovitura, cand portarul titular Villar s-a accidentat si selectionerul Anibal Ruiz s-a vazut nevoit sa-l inlocuiasca cu Bobadilla. Dupa ce Lampard a mai dat cateva emotii in careul advers, jocul a scazut in intensitate, caldura mare inregistrata in timpul meciului lasandu-si din plin amprenta pe prestatia celor doua echipe. Astfel, pana la pauza, nu s-au mai inregistrat decat ocaziile lui Beckham (43-sut putin pe "langa") si, respectiv, Valdez (45+3-sut alaturi din interiorul careului). Partea a doua a intalnirii s-a desfasurat dupa acelasi scenariu, cu sud-americanii incercand sa puna in pericol poarta lui Robinson, insa fara prea mare succes, in timp ce englezii au facut tot posibilul sa conserve rezultatul de pe tabela de marcaj. Fapt demonstrat si de mutarile selectionerului Sven Goran Eriksson, care l-a inlocuit pe Owen cu fundasul Downing.

Paredes a avut o mare sansa de gol dupa o gafa a lui Robinson, dar reluarea paraguayanului a trecut peste poarta (60), in timp ce la poarta adversa o gafa comisa de Caceres l-a adus in pozitie de finalizare pe Crouch, dar acesta nu a profitat. Lampard a avut o buna ocazie de gol (73), dar sutul sau a fost scos de sub bara de portarul paraguayan si tot jucatorul lui Chelsea, liber in afara careului, a expediat in minutul 88 un trasor deturnat in corner de portarul sud-american, aceasta fiind si ultima ocazie a unui meci care, per total, a fost sub asteptari.

"Se poate vedea ca in fotbalul de azi nu mai exista echipe mici. Suedia este o formatie mai valoroasa decat a noastra, dar nu am cedat nici un moment lupta si am rezistat pana la final. Recunosc ca suedezii au avut ocazii clare. Daca te uiti la linia lor ofensiva, vezi fotbalisti care evolueaza la Juventus, Barcelona, Anderlecht si Arsenal, pe cand noi avem jucatori care joaca la echipe mici din Anglia"
Leo Beenhakker

"A fost o mare dezamagire ca nu am putut marca. Nu pot sa-mi explic ce s-a intamplat. Portarul Hislop a salvat multe goluri. Noi am jucat mai bine decat adversarii, dar Trinidad Tobago a aratat ca este o echipa talentat, care s-a aparat foarte bine. Am facut un meci bun. Echipa din Paraguay a prestat si ea un joc bun cu Anglia, dar suntem obligati sa o invingem"
Lars Lagerback


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.