Se pare ca jocurile sunt facute. Fernando Alonso si Renault sunt imbatabili, reusind sa isi umileasca adversarii in fiecare cursa. Asa s-a intamplat si astazi, in MP al marii Britanii. Deja ne gandim la sezonul urmator...

Fernando Alonso a reusit sa castige astazi pentru prima oara in cariera la Silverstone, reusind sa isi puna amprenta decisiv pe acest sezon de Formula 1. Deja ne gandim la anul viitor...

Favoritii au pornit in cursa de astazi de la Silverstone asa cum si-au castigat locurile pe grila de start, cu Alonso sprintand calm in fata lui Kimi si a lui Michael Schumacher. In spate, un incident al caror eroi principali au fost Ralf Schumacher, Webber si Liuzzi a facut ca totul sa inceapa de la zero, Safety Car-ul facandu-si loc cateva tururi pana la degajarea pistei.

La reinceperea cursei, trio-ul de la conducere preia spectacolul, in conditiile in care Alonso nu a reusit sa prinda avans atat de usor cum a facut-o pana acum in acest sezon. Si totusi, pozitiile au ramas aceleasi, iar in spatele celor trei care conduceau cursa veneau Massa si Fisichella, urmati si ei la o distanta destuld e apreciabila de Heidfeld si Montoya. Cateva tururi mai tarziu, Honda lui Jenson Button s-a oprit pe marginea pistei inecata in fum. O imagine cu care ne-am obisnuit deja in acest sezon, chiar daca acum incidentul a a vut loc chiar in fata fanilor din tara sa natala.

Dupa primul pitstop, Michael Schumacher nu reuseste sa ii ia fata lui Raikkonen, care, intrand dupa german, a la cativa metri in fata acestuia. In acest timp, Alonso se departa incet, demonstrand faptul ca monoposturile Renault sunt net superioare, mai ales in conditiile in care rezervoarele aveau mai multa benzina decat ale celorlalti. La mijlocul curesei, spaniolul reusea sa se distanteze la 12 secunde de Raikkonen, in conditiile in care Fisichella l-a depasit pe Massa si se apropia incet de Michael Schumacher.

A trebuit sa asteptam a doua intrare la boxe pentru a vedea un Michael Schumacher care, in stilul caracteristic, a recuperat distanta care-l separa de finlandezul de la McLaren in timp ce acesta se afla la boxe, pentru realimentare. Ferrari-ul germanului s-a dovedit mai rapid si mai proaspat decat McLaren-ul lui Raikkonen, insa insuficient de fresh pentru a-l prinde din spate pe Alonso. Ultima parte a cursei nu a mai schimbat pozitiile liderilor cursei, cu "locotenentii" urmandu-i pe "titluari", in aceeasi ordine: Fisichella, Massa, Montoya. Fisichella a incercat chiar depasirea lui Raikkonen, fara succes insa.

In afara celor trei echipe care fac legea in Formula 1, monoposturile BMW au reusit sa se claseze pe ultimele locuri in puncte (Heidfeld in fata lui Villeneuve), gratie unei strategii de cursa excelente. O dupa-amiaza extrem de calma pentru Fernando Alonso la volanul unui Renault R26 pe care il va regreta anul viitor, cand spaniolul a fost deja anuntat la McLaren.

CLASAMENT MARELE PREMIU AL MARII BRITANII (SILVERSTONE)

1. Fernando Alonso Spa Renault 25:51.927
2. Michael Schumacher Ger Ferrari +13.951
3. Kimi Raikkonen Fin McLaren-Mercedes +18.672
4. Giancarlo Fisichella Ita Renault +19.976
5. Felipe Massa Bra Ferrari +31.559
6. Juan Pablo Montoya Col McLaren-Mercedes +1:04.769
7. Nick Heidfeld Ger BMW +1:11.594
8. Jacques Villeneuve Can BMW +1:18.299

CLASAMENT PILOTI

1. Fernando Alonso Spa Renault 74 p.
2. Michael Schumacher Ger Ferrari 51 p.
3. Kimi Raikkonen Fin McLaren-Mercedes 33 p.
4. Giancarlo Fisichella Ita Renault 32 p.
5. Juan Pablo Montoya Col McLaren-Mercedes 26 p.
6. Felipe Massa Bra Ferrari 24 p.
7. Jenson Button MBr Honda 16 p.
8. Rubens Barrichello Bra Honda 13 p.

CLASAMENT ECHIPE

1. Renault Fra 106 p.
2. Ferrari Ita 74 p.
3. McLaren-Mercedes MBr 60 p.
4. Honda Jap 29 p.
5. BMW Ger 17 p.
6. Williams-Cosworth MBr 10 p.
7. Toyota Jap 8 p.
8. Red Bull-Ferrari MBr 8 p


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.