Romania candideaza alaturi de Italia, Grecia, Rusia, plus Polonia-Ucraina si Ungaria-Croatia pentru organizarea Euro 2012.

Ieri s-a Incheiat perioada in care federatiile de fotbal interesate de organizarea Campionatului European din 2012 trebuiau sa trimita scrisorile de intentie catre UEFA. Printre acestea s-a numarat si Romania, dupa cum ne-a precizat Gabriel Bivolaru, secretarul general adjunct din cadrul federatiei: "Scrisoarea de intentie a fost depusa in urma cu 10 zile". Alaturi de FRF, pentru organizarea Euro 2012 candideaza Italia, Grecia si Rusia, ultima intrata in cursa, care si-a anuntat pe final intentia de a candida, confirmata de forul european. Alaturi de aceste tari, exista si doua candidaturi comune, Polonia-Ucraina si Ungaria-Croatia.

Urmatorul pas in licitatia prin care se va desemna tara organizatoare a competitiei din 2012 este trimiterea de catre UEFA a caietului de sarcini, forul european programind acest pas pentru 8 februarie. Dupa trei saptamini, UEFA va organiza o intilnire in care vor fi discutate punctele din caietul de sarcini si vor fi clarificate eventualele nelamuriri.

Abia dupa ce vor primi respectivele caiete cele sase candidate vor intra "in piine", avind de inaintat proiectul de organizare pina pe 21 iulie 2005.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.