Aceasta-i intrebarea al carui raspuns urmeaza sa-l aflam cu totii azi, cand gandurile si sperantele celor cu suflet de stelist sau de rapidist se indreapta spre ultimele 90 de minute pe care echipele lor UEFAntastice le vor disputa pentru cel mai ravnit trofeu: titlul intern. Un titlu care, dincolo de truda si de sudoarea din teren, este cu atat mai dorit cu cat el, adica titlul, a fost presarat cu multe, foarte multe scandaluri purtate prin birourile cluburilor, studiourile televiziunilor ori pe la diverse Comisii.

De altfel, trecand peste orice speculatii si declaratii veninoase a unora sau a altora, indraznim sa credem ca acest campionat a fost mai incins ca niciodata si ca, nu intamplator, doua formatii care au ridicat cota fotbalului romanesc in Europa au ajuns, iata, in postura de a da ultimul asalt pentru castigarea laurilor interni. Acum, ca va fi Steaua sau Rapid fericita incoronata ramane sa aflam astazi, dupa duelurile lor de la Vaslui si, respectiv, Petrosani…
Cat priveste celelalte meciuri ale rundei de final prea multe nu sunt de spus. Atata doar ca, data fiind cunoscuta gruparea ce ne va reprezenta in UEFA-Intertoto (Farul Constanta), ca si cele doua retrogradate, nu ne ramane decat sa asteptam caderea cortinei si sa privim apoi fara nici un fel de emotii Mondialul german.

Cum va evolua Vasluiul?

Daca ar fi sa ne luam dupa vorbele patronului Adrian Porumboiu, s-ar zice ca meciul FC Vaslui - Steaua se va juca numai si numai pe teren. Gandindu-ne insa la influenta celor din Ghencea pe meleagurile moldave si, mai ales, la interesele antrenorului Mircea Rednic si a altor cativa elevi de-ai sai (aflati pe picior de plecare la o echipa, Dinamo, cu sanse sporite de a prinde un loc in Cupa UEFA), se vehiculeaza ca vasluieni - scapati si de retrogradare - nu se vor omori cu firea in disputa de azi. "Din punctul meu de vedere, Steaua este cea mai buna echipa din campionat si, logic, ne poate invinge miercuri (n. r. astazi), dar asta nu inseamna ca Vasluiul nu-si va apara corect sansele, cum incearca unii sa insinueze. Sa fie clar pentru toata lumea, noi jucam doar pe teren si, in plus, nu vrem sa fim satelitul nimanui", a precizat Adrian Porumboiu, combatand astfel declaratia omologului Gigi Becali, care s-a trezit sa abereze ca, daca formatia moldava va evolua cu "rautate" (?) impotriva formatiei sale, nu-i va mai vorbi niciodata fostului arbitru.

"S-a tot vorbit ca interesul meu e sa joc cu Dinamo in Cupa UEFA sau ca am ceva cu rapidistii si cu Razvan Lucescu. In ce ma priveste, deocamdata sunt antrenorul Vasluiului si nu vreau sa fac jocurile nimanui. De fapt, nici nu cred ca, la o adica, suporterii dinamovisti ar vedea cu ochi buni o asa-zisa predare a mea in detrimentul Stelei. In concluzie, vom face tot ce depinde de noi sa-i impiedicam pe adversarii din Ghencea", a spus si tehnicianul "verzilor", Mircea Rednic, ingrijorat in privinta neutilizarii a doi dintre fotbalistii sai de baza, Panait (suspendat) si Sfarlea (accidentat).

"Ne asteapta o partida dificila in fata unei echipe valoroase, insa am discutat cu baietii si cu totii suntem constienti ca trebuie sa dam tot ce avem mai bun pentru a castiga acest ultim meci, sinonim cu obtinerea laurilor de campioni. Va fi greu, dar dispunem de forta de a ne atinge obiectivul propus. Sunt ceva probleme medicale cu Paraschiv si Radoi, insa speram ca ei sa fie recuperati si astfel sa avem sansa de a ne bucura la finalul intalnirii", a prefatat si antrenorul Stelei, Cosmin Olaroiu, aceasta confruntare, pe cat de tensionata pe atat de importanta pentru soarta campionatului.

Giulestenii sunt cu ochii pe rivala din Ghencea

Chiar daca intr-un fel lasa sa se ineleaga ca sunt resemnati, este clar ca rapidistii n-au renuntat la visul de a cuceri titlul si de a obtine astfel eventul. De fapt nici nu are de ce sa renunte daca ne gandim ca, dupa 29 de etape sau - daca vreti - batalii duse pe toate fronturile cu Steaua, team-ul de langa Podul Grant se afla la doar 90 de minute de adjudecarea laurilor supremi.

Si asta in conditiile in care, teoretic (fie si in ciuda celor 100.000 de euro trimisi "minerilor" de catre rivalii din Ghencea drept "stimulent"), elevii lui Razvan Lucescu (dorit cu ardoare de Poli Timisoara) sunt creditati cu sanse certe la obtinerea celor trei puncte din fieff-ul Jiului. "Nu stim ce va face Steaua la Vaslui si nici nu ne intereseaza. Noi mergem la Petrosani sa castigam si astfel sa incheiem cu fruntea sus un sezon foarte frumos al Rapidului. Oricum, indiferent de ce se va intampla in ultima etapa, Rapid este campioana morala si de drept, daca vreti, a acestei satgiuni", a sintetizat tehnicianul "feroviarilor" duelul din Valea Jiului, unde nu va putea conta pe I. Rada, Karamian (ambii suspendati) si Pancu (accidentat).

"Mai avem doar cinci la suta sanse la castigarea titlului, insa, cum speranta moare ultima, nu vrem sa abandonam lupta. Sigur ca avem forta de a castiga la Petrosani, dar totul depinde de rezultatul jocului de la Vaslui. Daca Steaua ar obtine cel mult un egal… Ar fi fantastic sa iesim campioni, cred ca m-as imbata de fericire trei zile. Beat m-as duce in Franta", a declarat si atacantul Daniel Niculae, aflat la ultimul joc in tricoul "visiniu", inaintea transferului la Auxerre. "Nu ne intereseaza banii lui Gigi Becali, meciul Jiul - Rapid se va disputa numai pe teren", a tinut sa precizeze si finantatorul "minerilor", Alin Simota, asa ca nu ne ramane decat sa aflam daca giulestenii vor cunoaste astazi gloria deplina a castigarii titlului sau vor trebui sa accepte amaraciunea insuccesului.

Clujul vrea sa fie campioana provinciei

Cu un parcurs "struna" in acest retur de campionat, CFR Cluj isi doreste nespus de mult sa incheie stagiunea in imediata apropiere a echipelor bucurestene si astfel sa se incoroneze cu titlul neoficial de campioana a provinciei. Oportunitatea ar putea aparea chiar astazi, cand elevii lui Dorinel Munteanu vor infrunta "acasa" (la Dej) pe Farul Constanta, adica tocmai echipa care - desi a obtinut dreptul de a evolua in Intertoto - isi doreste acelasi "trofeu" al provinciei.

"Studentii" vizeaza participarea in UEFA

Desi la un moment dat visa la castigarea titlului, Sportul n-a mai ramas decat cu speranta prinderii unui loc de Cupa UEFA. Pe care, teoretic, il poate obtine daca invinge astazi, in Regie, pe Gloria Bistrita, Dinamo pierde la Timisoara, iar Steaua obtine laurii de campioana.

Si Dinamo "ataca" Europa

La fel ca si contracandidata din Regie, Dinamo vrea sa se impuna in fieff-ul celor de la Poli Timisoara si sa salveze astfel acest sezon plin de dezamagiri (fara a mai aminti de framantarile dintre conducatori) printr-o participare in extremis in Cupa UEFA. Pentru asta insa - cum spuneam - "cainii" lui Florin Marin sunt nevoiti sa invinga o echipa banateana debusolata (dar foarte orgolioasa) si, bineinteles, sa tina pumnii "dusmanilor" din Ghencea in tentativa acestora de a castiga campionatul.

"Bancarii" sunt de partea rapidistilor

Si au si de ce daca ne gandim ca, aflati in postura de finalisti ai Cupei Romaniei, fotbalistii din Cotroceni - desi pozitionati departe de podium - au posibilitatea de a obtine cel de-al 2-lea loc ce ne este rezervat in Cupa UEFA. Singura conditie insa este ca (indiferent de ce va face FC National in disputa de azi, cu "nepasatoarea" Poli Iasi) Rapid sa cucereasca titlul.

Cu Giannini in tribuna

Sanctionata cu disputarea unui meci fara spectatori, FC Arges isi ia adio de la acest campionat cu dorinta fierbinte de a castiga primele trei puncte de dupa debarcarea lui Sorin Cartu. Si cum respectivul obiectiv de azi este lesne de atins (fie doar si prin prisma faptului ca adversara din Bacau n-a obtinut decat un punct in retur, fiind retrogradata de mult), nu ne ramane decat sa vedem ce treaba va face italianul Giuseppe Giannini, care, sosit de ieri in Romania, pare decis sa devina antrenorul pitestenilor din sezonul viitor.

Nici macar o minune nu-i mai salveaza pe gorjeni
Cu un parcurs de-a dreptul remarcabil in partea a doua a Diviziei A, Otelul Galati vizeaza - nu ne indoim - un ultim succes cu Pandurii Tg. Jiu, menit sa le aduca baietilor lui Petre Grigoras aplauzele la scena deschisa din partea suporterilor. Asta in vreme ce oltenii lui Nae Ungureanu nu mai cred nici macar in minuni, fiind asadar imposibil de admis ca vor putea recupera handicapul de 8 goluri ce i-ar mentine in esalonul intai in detrimentul Jiului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.