Comisia de Apel a respins memoriul depus de Rapid si a mentinut amenda si suspendarea arenei pe care joaca Steaua Asa cum era de asteptat, Steaua a scapat de depunctare, instanta fede-rala condusa de Constantin Son evitand sa influenteze in vreun fel lupta pentru titlu

Stelistii raman cu amenda de 30.000 de franci elvetieni si vor disputa partida cu Jiul fara spectatori. "Am venit aici cu sabia scoasa si la fel voi proceda ori de cate ori dusmanii imi vor ataca familia", a spus Gigi Becali in momentul in care a ajuns la sediul LPF, el urcand direct in biroul presedintelui Dumitru Dragomir. Dupa aproximativ o ora, finantatorul era mult mai relaxat: "Mitica m-a asigurat ca va fi o judecata dreapta si corecta. A jurat cu mana pe inima si chiar mi-a spus ca nu poate fi aplicata circulara FIFA decat de la 1 iulie, pentru ca nu exista o hotarare jude-catoreasca". Becali nu l-a uitat nici de aceasta data pe Copos, proaspat demisionar din Guvern. "Lasati-ma pe mine cu vrajeala lui Copos! Credeti ca nu stia ca Rapid a facut memoriu? E foarte bine daca a demisionat, pentru ca oricum n-avea ce cauta in Guvern".

Presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, a avut si el un discurs asemanator cu cel al lui Becali, mentionand insa ca nu a influentat in vreun fel verdictul. "Din punct de vedere legal, nu se poate depuncta niciuna dintre echipe", a declarat Dragomir. In final, prim-vicepresedintele Comisiei de Apel, juristul Iosif Robi Urs, a explicat de ce s-a mentinut verdictul initial: "Nu se poate vorbi de discriminare, rasism sau xenofobie in Romania. De aceea am considerat ca prima decizie este justa".

Robi Urs nu cunoaste regulamentele

"Circulara FIFA va intra in vigoare incepand cu data de 1 iulie", aceasta este declaratia lui Sepp Blatter, gazduita de site-ul FIFA. Cu toate acestea, atat membrii Comisiei de Disciplina, cat si cei ai Comisiei de Apel au judecat cazul pe baza acestei legi. Dumitru Dragomir si Iosif Robi Urs s-au contrat si ei pe aceasta tema. "Circulara FIFA nu putea sa intre in vigoare. Am bagat-o in Adunarea Generala de acum doua saptamani, dar ea nu este avizata de ANS si nici nu a iesit inca hotararea judecatoreasca pana acum", a spus Dragomir. "Circulara FIFA este in vigoare din luna aprilie. Nu trebuia nicio hotarare judecatoreasca, este de ajuns cea a Comitetului Executiv", a spus Urs.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.