Chiar daca de atunci au trecut nu mai putin de noua ani, meciul Paris Saint Germain - Steaua, din turul I al Ligii Campionilor, a revenit in actualitate. Un fost angajat al clubului francez, Rodolhe Albert, a decis sa rupa tacerea, dezvaluind "generozitatea" de care dadeau dovada oficialii PSG cind venea vorba despre arbitri. "Roger Alves, insarcinat cu primirea arbitrilor in acea perioada (n.r. - 1997, la meciul PSG - Steaua), a prezentat o factura completa de 4.104 euro, pentru o masa la restaurant si o seara la Lido, celebrul cabaret de pe Champs-Elysées din Paris", a dezvaluit Albert intr-o carte scrisa de el. De altfel, nu este pentru prima data cind apar suspiciuni in ceea ce priveste aceasta partida. Inclusiv presa din Romania a vorbit, la un moment dat, despre o "predare" a Stelei contra unei sume de bani.

Varianta infirmata de doi dintre cei care conduceau la vremea respectiva destinele gruparii din Ghencea. "Nu am vindut meciul", au declarat Cristian Gatu si Marcel Puscas.

Au fugit de avion

De altfel, suspiciunile au planat indeosebi asupra celor doi, din cauza faptului ca au ales sa plece in Franta cu o saptamina inaintea returului. "Am ales sa plecam atit de devreme pentru ca noi eram singurii care nu circulam cu avionul. Mai mult, pina duminica ne-am oprit in Austria, unde se desfasura CE de juniori. Am plecat spre Franta duminica seara si ne-am oprit la Strasbourg, la Radu Voina, unde am si dormit. Luni dimineata ne-am dus la aeroport pentru a intimpina echipa", a povestit Puscas.

Nu acuza arbitrul

Dezvaluirile lansate de Rodolhe Albert nu l-au convins pe fostul presedinte al Stelei Marcel Puscas, acesta considerind ca arbitrajul nu i-a favorizat pe francezi: "Daca s-au ocupat de arbitri mai mult decit trebuie, noi nu avem de unde sa stim. Dar, sincer, dupa cum au decurs lucrurile in teren, nu cred ca s-a intimplat asta. Protocoale de acestea sint peste tot, si noi facem asta. In plus, 4.000 de euro nici nu este o suma foarte mare pentru o brigada de arbitri. Daca mergi la Lido, bei o sampanie, la care adaugi cazare, masa, nici nu poti sa discuti fara 4.000 de euro".