Marat Safin (cap de serie nr. 4) a spulberat visul australienilor de a vedea un tenismen autohton castigtor la Melbourne. Rusul l-a invins in finala turneului, in patru seturi (1-6; 6-3; 6-4; 6-4), dupa doua ore si 45 de minute, pe favoritul publicului Lleyton Hewitt, obtinand astfel pentru prima data in cariera trofeul de la Australian Open, dupa ce in 2002 si 2004 a jucat ultimul act. Ultimul australian care a castigat Grand Slemul de la Melbourne a fost Mark Edmonson in 1976.

Partida a inceput cum nu se putea mai bine pentru Hewitt, care a reusit sa castige primul set in mai putin de o jumatate de ora, si totul parea ca se indreapta spre o victorie istorica a australianului de 23 de ani. Dar, la fel ca si in semifinala cu Federer, Safin a revenit, adjudecandu-si relativ fara probleme setul secund (6-3). Meciul si-a decis in mare masura invingatorul in setul trei. Mai intai, Hewitt a reusit un break, dupa care la 4-2 in favoarea australianului, Safin a revenit si a caastigat patru jocuri la rand, ducand scorul la 2-1 pe seturi in favoarea sa.

In debutul ultimului set, rusul mai castiga un break, dupa care fiecare dintre cei doi jucatori isi valorifica serviciile. Astfel, Safin a reusit sa obtina primul trofeu al unui Gran Slem dupa aproape cinci ani, cand l-a invins in finala de la US Open pe Pete Sampras.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.