Atat Steaua cat si Dinamo Bucuresti au fost sanctionate sa dispute o etapa cu portile inchise si au fost amendate cu 30.000 de franci elvetieni, in urma scandarilor rasiste de la meciurile Sportul - Steaua, respectiv FC Arges - Dinamo.

Comisia de Disciplina a FRF s-a intrunit joi seara pentru a stabili sanctiunile, dar pentru a nu crea un precedent, FRF nu a aplicat circulara FIFA 1026, din 28 martie 2006, referitoare la discriminarea rasiala. Aceasta prevede expres "depunctarea automata cu trei puncte" in cazurile de rasism. Cu toate aceste, presedintele Comisiei de Disciplina a FRF, Doru Viorel Ursu, a anuntat, la finalul audierilor ce au avut loc joi, ca deciziile au fost luate in baza acestei circulare, si a deciziei Comitetului Executiv al FRF din 31 martie 2006, referitoare la discriminare.

Echipa Steaua a fost sanctionata pentru scandarile rasiste ale jucatorilor si suporterilor stelisti, dupa meciul cu Sportul Studentesc, cand s-a strigat: "Am avut si vom avea mereu boala pe tigani. Ne pi... pe ei la infinit, m... lui Rapid".

Clubul Dinamo a fost sanctionat deoarece in timpul meciului FC Arges - Dinamo, fanii echipei oaspete i-au strigat "pentru noi esti doar o cioara" jucatorului ivorian de culoare Mariko Daouda.

Cele doua cluburi au dreptul sa faca apel in termen de cinci zile.

Steaua va juca fara spectatori meciul cu Jiul Petrosani, iar Dinamo pe cel cu FC National, ambele din etapa a XXIX-a a Diviziei A, penultima a sezonului.

In alta ordine de idei, Mihai Stoica va fi cercetat penal pentru acuzele de blat de la CFR Cluj - Rapid.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.