Dupa memoriul facut de Rapid din cauza scandarilor rasiste ale stelistilor de la finalul meciului cu Sportul, ros-albastrii vor juca fara spectatori partida cu Jiul si vor plati o amenda de 30.000 de franci elvetieni

Stelistii pot rasufla usurati. Comisia de Disciplina a FRF i-a iertat de depunctare si a decis ca echipa din Ghencea sa dispute un meci fara spectatori si sa plateasca o penalitate de 680 de milioane de lei vechi.

Gigi Becali a venit in fata Comisiei de Disciplina impreuna cu Presedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Paun. inainte de a intra la comisie, Becali a amenintat ca, in cazul in care Steaua va fi depunctata, "va iesi revolutie". "Am venit aici ca sa spuna domnul Paun daca Steaua face acte discriminatorii. De cine sa fie Steaua depunctata? De Asztalos, din Ungaria, care vrea sa pateze imaginea Stelei?", a spus latifundiarul din Pipera. Paun a declarat ca nu clubul Steaua discrimineaza minoritatea roma: "Ar trebui sa se ia masuri. Nu putem spune ca, daca o galerie are o anumita atitudine, atunci clubul discrimineaza minoritatea roma".

Reprezentantii Comisiei din partea LPF, Alexandru Boc, Gheorghe Nedelescu si secretarul Alexandru Popescu, nu au participat la sedinta, decizia fiind luata practic de reprezentantii FRF, Doru Viorel Ursu, Mircea Dridea si Victor Cicu. Pedeapsa a fost una indulgenta, FRF evitand sa depuncteze Steaua si sa influenteze astfel lupta pentru titlul de campioana. Pe langa Steaua, si Dinamo va juca fara spectatori urmatorul meci de pe teren propriu. in etapa viitoare, Steaua va intalni Jiul si Dinamo pe FC National, existand posibilitatea ca, in cazul in care Rapid nu va invinge Sportul, ros-albastrii sa sarbatoreasca cel de-al 23-lea titlu in fata unui stadion gol.

In aceeasi sedinta, Comisia de Disciplina a decis sa inainteze la DNA dosarul cu declaratiile lui Mihai Stoica si ale lui Gigi Becali referitoare la eventualul aranjament dintre CFR Cluj si Rapid.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.