In 1967, pe marile ecrane aparea unul dintre filmele de referinta ale genului western: Bunul, raul si uratul (The Good, the Bad & the Ugly). In 2006 la un club de fotbal din Romania, situatia pare desprinsa din Vestul Salbatic

Impuscaturi pe la spate, saci cu dolari si interese ascunse. Personajele care conduc tot acest scenariu ar putea fi usor asociate cu actorii din celebra realizare cinematografica.

Bunul

Mai intai ar fi "bunul" Nicolae Badea. Presedintele CA de la Dinamo are doi locotenenti pe masura, Vladimir Cohn si Cornel Dinu. Badea vrea sa lase impresia in toate interventiile sale ca este un om cumpatat, care nu umbla cu dedesubturi. Nu are jucatori pe care ii impune in primul "11", dar are o mare bila neagra: a tergiversat impartirea actiunilor noii societati comerciale. In privinta viitorului antrenor, patronul de la Computerland l-ar fi dorit pe Razvan Lucescu, dar a fost refuzat asa ca s-a resemnat cu varianta Rednic, chiar daca eleganta italianul Bergodi nu i-ar fi displacut. Badea este, totodata, protectorul galeriei, primind chiar reprosuri ca nu este niciodata injurat de fani.

Raul

Urmeaza apoi "raul" Cristi Borcea. Cel poreclit Shakira a fost mereu asociat cu jocurile de culise pe care le-a facut Dinamo in ultimii ani. Este, fara indoiala cel mai detestat personaj din conducerea "cainilor" de catre suporterii adversi, mai ales de cand a rostit celebra fraza, "lasati-ne sa ne pregatim pentru Champions League". Nici cu propria galerie nu are o relatie foarte buna, chiar daca multi dintre "ultrasi" au fost pe statul sau de plata. Si-a impus punctul de vedere in privinta viitorului antrenor, intorcand armele impotriva lui Gigi Netoiu. Este sprijinit de actionarii mai putin importanti ai lui Dinamo, Busca, Savulescu si Karimzadeh, dar ar caror vot este la fel de important in CA. Are si probleme cu legea, ANAF-ul ridicand licenta firmei sale de imbuteliat gaz.

Uratul

Distributia il mai cuprinde si pe "uratul" Gigi Netoiu. Comandantul poarta mereu tricouri negre si refuza cu incapatanare sa-si scurteze sprancenele "? la Ilarion Ciobanu". In plus, sustinatorul sau, Vasile Turcu, nu este nici el o prezenta placuta ochiului, nereusind sa scape de alura de sef de SMT. Nici costumul cu cravata nu-l prinde prea bine. Cei doi au dat o mana importanta de ajutor la demiterea lui Ioan Andone in iarna, iar acum ar dori continuarea colaborarii cu Florin Marin, in ciuda rezultatelor dezastruoase. Cel mai mare pacat al lui Netoiu este ca are jucatori preferati, pe care ii vrea mereu titulari, chiar daca acestora nu le prea arde de fotbal ci mai mult de fast-fooduri dupa miezul noptii.

Il vor pe Flocea

Jucatorii lui Dinamo nu sunt doar simpli figuranti in acest film. Ei isi doresc schimbarea, dar sa nu se modifice nimic.

Au facut greva pentru ca nu si-au primit salariile din aprilie. Niculescu si compania s-au ingrozit insa cand au auzit ce ganduri are viitorul antrenor, Mircea Rednic, si vor sa ramana cu dom’ profesor Flocea. Cum adica sa nu se mai alcatuiasca echipa dupa numele fotbalistului si fara telefoane de la conducere? Pai si noi ce facem nea Mircea!?


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.