Bossul Federatiei Internationale de Handbal, egipteanul Hassan Mustafa, a fost impresionat de pozitia sefului statului roman, Traian Basescu, si a lasat sa se inteleaga ca Romania are mari sanse de a organiza cea mai mare competitie sportiva din istorie.

Mobilizarea celor din staff-ul Federatiei Romane de Handbal cu ocazia vizitei sefului Federatiei Internationale (IHF), Hassan Mustafa, n-a fost deloc inutila. Egipteanul a fost impresionat de cele vazute in Romania, dar mai ales de pozitia sefului statului nostru. Mustafa s-a aratat placut surprins de faptul ca Traian Basescu l-a primit chiar in rezerva de la Spitalul Elias din Bucuresti.

Basescu i-a spus lui Mustafa ca Romania va face tot ce e necesar ca sa organizeze in conditii excelente Mondialele masculine de handbal din 2009. Cei doi au avut o prima discutie despre acest subiect la CM feminin din iarna trecuta, din Sankt Petersburg, cand Basescu i-a spus ca nu vor exista probleme pentru organizarea unei asemenea intreceri la noi.

Finala, in august

In acest moment, pentru organizarea CM masculin din 2009 mai sunt in cursa patru tari: Romania, Croatia, Grecia si Cehia. Grecii vor sa organizeze patru grupe in doua orase, Atena si Salonic, dar ofera sali mari, de peste 10.000 locuri. Celor de la IHF le e teama ca nu se vor umple, cum s-a intamplat in Rusia, asa ca sansele elenilor sunt mici. Cehia are lobby deloc convingator si sali cam vechi, dar bune.

Cel mai puternic concurent e Croatia, care a organizat CM feminin in 2003. Insa, atunci peste 10 echipe participante au facut plangere pentru slaba organizare. Prima decizie, prin care vor fi eliminate doua concurente, se va lua la mijlocul lunii viitoare de catre Comitetul Executiv format din cinci membri, unde cuvantul lui Mustafa e decisiv. Decizia finala va fi aflata doua luni mai tarziu, la Herzogenaurach, in Germania, cand Romania are cele mai mari sanse sa fie desemnata tara organizatoare a CM masculin de handbal din 2009.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.