Manageriat de romanca Alina Wade Green, hotelul "Angeleno" ar fi trebuit sa gazduiasca si nationala Romaniei, si reprezentativa Uruguayului, ambele participante la turneul din SUA. Numai ca "tricolorii" sunt mai mofturosi. Au vrut hotel de minimum 4 stele, cu vedere macar la docul de iahturi, daca nu la Pacific.

Asa ca au tras la Marriott. Sud-americanii, insa, n-au avut pretentii exagerate si au acceptat sa se cazeze la stabilimentul aflat la doi pasi de una din sutele de autobenzi care brazdeaza Los Angelesul. Oamenii lui Tabarez s-au amestecat printre ziaristi si oameni oarecare. Alvaro Recoba, candva cel mai bine platit fotbalist din lume, a fost vecinul nostru. Vecinul nostru, stapanul nostru! Plin de tatuaje, "Chinezul" lui Inter Milano, care nu se sinchisea sa defileze aproape gol pe holurile hotelului, a acceptat fara rezerve dialogul.

Alvaro, nu joci in turneu, dar ai venit in America cu echipa ta.
Alvaro Recoba: Era o obligatie pentru mine. Nu-l cunosteam personal pe antrenorul Oscar Washington Tabarez, dar ii promisesem mai demult ca voi onora convocarea lui, indiferent daca voi fi sau nu apt. Tehnicianul nostru a preluat echipa recent si are nevoie de mine. Trebuie sa muncim impreuna pentru a reconstrui echipa.

Ce probleme ai?
A fost un sezon aproape ratat pentru mine. Am suferit accidentari la gamba, la umar, la clavicula, acum o intindere la coapsa. Dar trebuie sa gasesti mereu puterea sa o iei de la capat, nu?

Mutu este vedeta nationalei Romaniei, tu esti numarul unu pentru Uruguay...
Eu?! Nu v-ati gasit modelul. Cautati vedetele in alta parte. Eu as fi multumit sa-si aduca aminte lumea de mine peste ani, asa cum se intampla, sa zicem, cu Francescoli.

Dar se spune ca esti preferatul lui Moratti, patronul lui Inter. Joci de atat timp acolo.
Se spune, intr-adevar! Moratti, insa, are multi fotbalisti pe care ii apreciaza.

De ce n-ai plecat de acolo?
M-am indragostit de Milano. Si am fost mereu bine platit (rade).

Ce stii despre Romania?
Este o echipa puternica, are doi fotbalisti exponentiali, Mutu si Chivu. Cand e intr-o forma fizica buna, Adrian este cel mai bun, nu-i sta nici un fundas in cale. E impresionant cand se simte bine pe teren. E si un pic "nebun", a gustat din placerile vietii, dar e bine ca a stiut cand sa inceteze cu show-urile si extravagantele si sa revina.

Ati jucat o perioada impreuna, la Inter.
Da, ar fi putut fi si mai bine, nu? El a plecat repede la Verona... I-am urmarit cariera, a avut si suisuri, si coborasuri, dar acum, la Juventus, si-a revenit complet.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.