Povestea incepe acum 38 de ani in satul Booveni, la 30 km de Craiova, acolo unde s-a nascut Adrian Mititelu, de unde a plecat la oras pentru a se realiza. Dupa ce a lucrat ca ospatar in circiumile craiovene si a carat prune cu Dacia impreuna cu Dinel Staicu, Arjica, asa cum ii spun prietenii, a fost luat sub aripa de fostul patron al Universitatii Craiova, fiind omul de bagat la inaintare. Simtind gustul banului, Mititelu a fost convins ca va putea trai si pe propriile picioare si va conduce intr-o zi echipa-fanion a Olteniei. Dupa ce a fost vicepresedinte, presedinte si, pentru trei zile, chiar patron al ,,Stiintei", vara trecuta, Mititelu si-a vazut visul cu ochii. Este sef peste juveti si se lauda ca va face din Universitatea Craiova o echipa de top in Divizia A.

"Am fost amarit si nu mi-e rusine sa recunosc acest lucru. Insa acum am pamint care valoreaza 50 de milioane de euro si vreau sa las ceva in urma mea", spune Mititelu, cel care, prin gesturi, limbaj si comportament, incearca sa devina un Gigi Becali al provinciei.

A plecat de la coada vacii

Provenit dintr-o familie de tarani, actualul patron al Universitatii Craiova nu a uitat de unde a plecat. "Aveam 14-15 vaci, oi, capre de care trebuia sa am grija. La 6.00 dimineata le mulgeam si plecam cu ele la pasune si veneam seara la 6.00 acasa. Acum sint mindru de ceea ce sint si nu mi-e rusine sa spun ca am plecat de la coada vacii", a dezvaluit "Raj", asa cum il cunosc toti locuitorii Booveniului. La scoala nu i-au placut stiintele exacte, fara sa stie ca peste ani va trebui sa lucreze cu cifre cu multe zerouri: "Scoala era peste drum de casa parinteasca si ori de cite ori chiuleam veneau profesorii dupa mine acasa. Mi-au placut istoria, geografia, dar am urit matematica, n-am inteles-o niciodata".

La sapte ani a fost pentru prima oara la Craiova, la un meci de fotbal, iar de atunci fugea sistematic de acasa, pentru a vedea ,,Stiinta". Ca oricarui copil, ii placea sa bata mingea pe maidan. "Imi placea sa joc atacant, dar cam stateam la pomana si ratam foarte mult. Cind ma suparam, imi luam mingea si plecam acasa", se caracterizeaza patronul juvetilor. Copilaria sa a fost zdruncinata insa de "un eveniment nefericit". La 16 ani, el a ramas fara mama, omorita de tatal sau, astfel ca a trebuit sa se descurce. "Am lucrat ca manipulant, ca ajutor de bucatar sau ca ajutor de ospatar. Ce puteam sa fiu la 16 ani? Cind am ajuns ospatar mi se parea ca am cea mai tare meserie. Incepusem sa cistig singur bani", recunoaste Mititelu.

Ucenicie linga Dinel Staicu

Indiferent de ceea ce a prestat, Mititelu a ramas mereu alaturi de echipa care i-a marcat copilaria. Si-a jurat ca, "intr-o zi, Universitatea Craiova va fi a mea". Multi n-au crezut, insa peste ani visul a devenit realitate. Pina a ajunge insa sef peste echipa-fanion a Olteniei a trebuit sa treaca mai multe teste, unele chiar neplacute, fiind in acelasi timp si in spatele unor actiuni care au vizat "dusmanii" ,,Stiintei", Gigi Netoiu sau Gica Popescu. A fost presedinte al Ligii Suporterilor Universitatii intr-un moment in care gruparea din Banie isi cauta identitatea, apoi a fost luat sub aripa de Dinel Staicu, cu care a fost si partener de afaceri si care l-a pus vicepresedinte, presedinte si chiar patron al ,,Stiintei" pentru doua zile in anul 2004.

Aceasta din urma experienta, poate cea mai trista din viata lui de microbist, l-a marcat foarte mult. "Declar public ca renunt la Universitatea Craiova, nu voi mai avea niciodata legatura cu fotbalul si nu voi mai merge vreodata pe un stadion de fotbal. Dumnezeu sa ajute Universitatea Craiova!", scria intr-un comunicat Adrian Mititelu, lasind loc la interpretari, multi dintre suporteri considerind ca totul a fost doar o strategie pusa la cale de cei doi afaceristi prieteni la vremea respectiva.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.