Giulestenii au invins la pas in meciul de la Dej, la capatul unei partide in care “feroviarii” lui Dorinel Munteanu au jucat fotbal doar in prima repriza

Razvan Lucescu s-a temut foarte mult de jocul cu clujenii, dar partida a fost la discretia giules-tenilor, care puteau sa castige chiar la un scor mai mare.

Meciul de la Dej a inceput sub zodia surprizelor. Mai intai, turcas l-a inlocuit in ultimul moment in poarta pe fostul stelist Martin Tudor, trecut ca titular pe foaia de joc a clujenilor. Foaie de joc de pe care lipseau numele fundasilor laterali Panin si Miclaus, titulari cu Steaua saptamana trecuta.

In continuare, dupa un sfert de ora in care "ceferistii" din Gruia au fost vioara intai, finul Surdu si-a indoliat nasul, pe Razvan Lucescu, inscriind in minutul 12 un gol care a amutit galeria oaspetilor, extrem de zgomotoasa pana atunci.

Totul a reintrat insa mai apoi intr-o normalitate taxata pana la final de fanii veniti de la Cluj. turcas a salvat, incredibil, la ocaziile lui D. Niculae (16, 27) si Maftei (29), a avut noroc atunci cand Niculae (35) a reluat pe langa poarta de la doi metri, dar nu a mai putut face nimic trei minute mai tarziu. Atunci Viorel Moldovan, care a aratat inca o data ce afacere buna a facut Copos aducandu-l in Giulesti, a marcat un gol superb, dupa un slalom extraordinar pe stanga.

A doua repriza s-a desfasurat la o singura poarta, cea a lui turcas, care a mai reusit doua minuni la suturile lui Buga (63) si Moldovan (73). intre timp insa, scorul nu mai era 1-1, ci 1-2, Buga (69) inscriind de la opt metri dupa ce a profitat de o ezitare a fundasilor centrali ai Clujului.

De remarcat ca la mutarile lui Lucescu, care i-a introdus pe teren pe Buga si pe Negru, Dorinel, care nu s-a ridicat aproape intreaga repriza secunda de pe banca, a raspuns inlocuindu-i pe Mitu, care a facut un meci foarte bun, si pe Surdu, cu Marginean, revenit pe gazon dupa o lunga accidentare, si respectiv Turcu, jucator care prinde foarte rar echipa.
Meciul s-a incheiat urat, in huiduielile galeriei clujene, care nu si-a menajat favoritii, golul lui Negru (89), de la cinci metri, dupa o centrare a lui Badoi, trecand aproape neobservat. Astfel, Dorinel si trupa sa nu au reusit ieri sa dezminta speculatiile care s-au facut in jurul acestui joc si au aratat ca diferenta dintre provincie si Capitala este, deocamdata, prea mare.

Muresan arunca si el pisica

Presedintele clujenilor, Iuliu Muresan, a acuzat in termeni duri Steaua, considerand-o vinovata in mare parte de insuccesul CFR-ului.

"A fost un gest imoral ce a facut MM, m-am saturat de porcariile lui. Vom face o plangere la Liga pentru ca trebuie sa inceteze cu fuga dupa autocare si plase cu bani. Etapa trecuta am avut parte de un arbitraj modern, iar acum ne-au sunat jucatorii. Le-am spus ca il vom da afara pe cel care ia un ban si asta i-a bulversat. Daca nu faceau tot acest tam-tam, poate i-am fi ajutat", a tunat Muresan.

El a dezvaluit cum se prezinta adevarul, evident in viziunea sa. "in urma cu trei zile, Sorin Cojocaru (n.r. - ofiter de presa la Steaua) a contactat doi jucatori de la noi, carora le-a promis cate 5.000 de euro pentru un egal si cate 10.000 pentru victorie. Au incalcat grav regulamentul, este si un lucru imoral si ne vom adresa forurilor fotbalului pentru dreptate", a declarat conducatorul echipei clujene.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.