"Cu o ora inainte de meci m-a sunat Iacov, spunandu-mi ca Marin Condescu de la Pandurii este langa el si are o geanta plina de bani, cu o suma imensa. M-a intrebat: 'Ce faci dumneata, ca nu mai rezist? Nu plusezi?>> I-am raspuns ca nu sunt la taraba sa supralicitez. Ma felicit pentru flerul pe care l-am avut pentru ca am stiut sa ma feresc de acest om", afirma Porumboiu.

Mai mult, fostul arbitru spune ca a dat telefonul pe speaker pentru ca Adrian Ionescu, observator LPF si Mircea Rednic sa asculte si ei convorbirea. "Daca intr-adevar doreste sa demonstreze ca are caracter, acest Iacov, acest impostor, sa mearga la Parchet si sa demaste tot. Sa spuna ce suma imensa era in geanta respectiva, lucru pe care, de fapt, ar fi trebuit sa il anunte la liga, la federatie si la Parchet, chiar atunci cand Condescu a venit la el cu geanta de bani", mai declara Porumboiu.

Constantin Iacov are alta versiune. Acesta a declarat pentru "Averea" ca are inregistrarile tuturor convorbirilor telefonice cu Porumboiu si Rednic de la sfarsitul saptamanii trecute si ca le poate pune la dispozitia Parchetului in eventualitatea unei anchete.