Tomis Constanta si Rulmentul Brasov joaca azi cu trofeul pe masa, in prima finala romaneasca dintre doua echipe romanesti de handbal

Mansa retur a Challenge Cup incheie unul dintre cele mai bune sezoane pentru formatiile de club de la noi. In tur, ardelencele au invins la opt goluri diferenta, 30-22

Maine, de la 17:15 (TV Sport), are loc ultimul bal al unuia dintre cele mai faste sezoane pentru echipele romanesti de handbal. Dupa ce Steaua a adus prima Cupa Europeana din 1989 incoace pentru o echipa masculina, maine va fi randul fetelor de la Tomis Constanta si Rulmentul Brasov sa se bata pentru un trofeu continental inter-cluburi. E pentru prima oara cand cel mai galonat sport de la noi are doua reprezentante intr-o finala de Cupa Europeana. Indiferent cine va cuceri Challenge Cup, de castigat are doar handbalul romanesc. Este, practic, o mare sarbatoare, la care, printre altii, vor fi prezenti si consilierii prezidentiali, celebrii fosti antrenori de gimnastica Octavian Belu si Mariana Bitang.

Cum cele doua grupari s-au inteles pentru reciprocitate, ardelencele au sosit de ieri pe malul Marii Negre.

Glorie si bani

Antrenorii Mariana Tirca si Dumitru Musi se bazeaza pe aceleasi efective care s-au duelat duminica trecuta, cand Rulmentul a invins cu 30-22. Dorinta de revansa a gazdelor e mare, nu doar trofeul fiind in joc, ci si suma de 2.000 euro pe care constantencele ar putea s-o primeasca daca vor cuceri Challenge Cup. De cealalta parte, suma vehiculata ca prima este de 10.000 euro.

Tripleta de la Gy?ri

Gy?ri ETO, echipa unde sunt legitimate Aurelia Bradeanu, Ana Maria Lazer si Monica Gogirla (nerecuperata inca dupa o accidentare mai veche), dar si cea votata drept cea mai valoroasa handbalista a anului trecut, Anita G?rbicz, disputa finala Cupei Cupelor contra celor de la Buducnost Podgorica, unde evolueaza Gabriela Tanase. In tur, unguroaicele au remizat pe terenul ex-iugoslavelor, 25-25.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.