Interesant, presedintele FRF, Mircea Sandu, se declara optimist in privinta sanselor ca Bucurestiul sa gazduiasca finala Cupei UEFA din 2009, desi - in asteptarea inspectiei UEFA din zilele de 28 si 29 iunie - nu va putea prezenta nici un proiect concret cu preconizatul stadion National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu".

Toate acestea in conditiile in care, oarecum curios, boss-ul fotbalului autohton a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca UEFA a acceptat candidatura romana si a transmis FRF dosarul contract ce trebuie incheiat cu autoritatile aeroportuare si locale, ANS, ANAF si Autoritatea Nationala pentru Turism. Cu alte cuvinte, in lipsa unui proiect "bazat", Mircea Sandu a specificat ca la inspectia din iunie (la care vor participa Antonio Giachino - departamentul competitii intercluburi al UEFA, Didier Andrist - departamentul manifestari UEFA si Florin Mitu - Team Marketing Lucerna), forul european condus de Lenard Johansson se va multumi doar cu o viziune si garantiile guvernamentale despre modul in care va arata noua arena a Bucurestiului si infrastructura aferenta.

Conform ultimelor informatii, pentru finala Cupei UEFA din 2009 mai candideaza Danemarca (Copenhaga) si Israel (Ramallah). Cum Capitala daneza ar putea iesi din cursa - pentru ca a gazduit finala din 2000, iar UEFA, se stie, merge pe principiul desemnarii unor tari care n-au mai gazduit un asemenea eveniment - nu ne ramane decat sa speram ca responsabilii continentali ne vor prefera in detrimentul israelienilor si ca (Da Doamne) o echipa romaneasca va avea norocul sa joace finala UEFA din 2009 in propria-i tara, mai precis pe stadionul National.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.