Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a recunoscut ca presedintii de club au incercat sa impuna anumiti oameni la meciurile din Divizia A

Dupa scandalul de arbitraj din fotbalul italian, nici in Romania nu sint semne ca lucrurile ar sta tocmai in regula. Modelul "Luciano Moggi", care a influentat delegarea la meciurile jucate de Juventus, fapt pentru care este cercetat de carabinieri, a fost preluat si in fotbalul romanesc. Fara succes pina la proba contrarie, potrivit presedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin "Vilcea", care a recunoscut ieri presiunile exercitate de presedintii de cluburi. "Inainte de startul returului am avut discutii cu presedintii de club. Unii ii apreciau pe unii, nu ii doreau pe altii. Aceste discutii te ajuta, pentru ca poti sa culegi informatii. Dar cind un presedinte a zis ca ar vrea un anumit arbitru, in mod sigur acela nu a fost delegat. Au existat discutii si inaintea returului, si in timpul campionatului, dar cu timpul au disparut. Sint conducatori care ma suna dupa meciuri si se pling de arbitraje. Unii accepta infringerea, altii nu", a precizat Gheorghe Constantin intr-o conferinta de presa.

Nasu’: "Nu e grav"

Declaratia vine dupa vizita patronului Stelei, Gigi Becali, la sediul CCA, in urma careia a sustinut ca presedintele arbitrilor i-a promis ca echipa din Ghencea nu va mai fi dezavantajata de arbitri. Chiar daca a negat, fiul presedintelui CCA, Augustus Constantin, a interpretat eronat trei faze in favoarea Stelei la meciul cu CFR Cluj si una in defavoarea gruparii "ros-albastre". Reactia presedintelui FRF, Mircea Sandu, a fost insa una concilianta. "Nu este foarte grav ca presedintii au cerut anumiti arbitri, atit timp cit nu s-a dat curs. Oricine poate sa ceara", a punctat Nasu’.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.