Giulestenii si-au adjudecat pentru a 12-a oara in istorie trofeul, gratie unui gol marcat de Daniel Niculae, dupa o greseala a portarului “bancar”

Ostoit dupa o primavara nebuna, plina de razboaie si scandaluri pe toate planurile, fotbalul romanesc si-a decernat ieri primul trofeu, intr-o atmosfera departe de ce ar fi cerut o competitie care te duce totusi neconditionat in Cupa UEFA.

Fortata de dominarea din tribuna, unde opozitia s-a numit un palc de nostalgici ai vechiului Progresul, Rapid s-a avantat in atac si l-a tinut in priza primul sfert de ora pe Nae. Niculae (‘6) si (‘7) nu l-a putut invinge pe goalkeeperul "bancar", acelasi deznodamant avand si ocaziile lui Pancu (‘10) si Marius Constantin (‘12).
National a stat la cutie si l-a tinut in fata doar pe Griffiths, "cangurul" dispus oricand la o hartuiala cu apararea adversa. Australianul a tras puternic de la 20 de metri pe langa poarta, dupa care, in replica, Pancu l-a facut mare pe Nae, sutand din apropiere in portarul Nationalului. Senzatia ca misiunea giulestenilor e doar de a stabili minutul si modul in care vor marca a fost de fapt o amagire, pentru ca asa-zisii oaspeti ai finalei, cei de la FC National, s-au aparat corect si exact, ba chiar au si contraatacat periculos, dandu-i emotii in doua randuri lui Coman, la finalul primei reprize.

Dupa pauza, scenariul n-a suferit nicio modificare. Visiniii s-au imbulzit in terenul "bancarilor", dar baietii lui Bergodi au respins din ce in ce mai calm pe masura ce se apropiau prelungirile. Buga (‘61) si Niculae (‘62) au dat iluzia unei victorii giulestene, dar Nae a scapat din nou teafar. Mirajul trofeului a inmuiat picioarele celor 22 de fotbalisti, care n-au mai riscat in ultimele minute, prelungirile parand lucrul cel mai firesc dupa un joc sufocat de prudenta excesiva.

Adevaratul meci a inceput in minutul 90. Daniel Niculae l-a prins pe picior gresit pe Nae, si fanii visinii au aprins tortele pe care asteptau sa le arda de aproape doua ore. Cu picioarele amortite de atata stat in defensiva, "bancarii" au pornit pentru prima oara la atac. Dar periculosi au fost tot rapidistii, care au mai ratat cateva situatii singuri cu renascutul Nae, decis sa-si rascumpere greseala.

Lucescu: "Titlul e luat deja de Steaua"

La conferinta de presa, antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu (foto, in costum), a lansat cateva sageti impotriva Stelei: "De acum nu ne mai intereseaza campionatul, pentru ca oricum e castigat de Steaua. Ceea ce se intampla acum in fotbalul romanesc e regretabil, se distruge tot ce s-a construit in ultimul an prin rezultate. Acum vreau sa ne bucuram de Cupa, un trofeu care incununeaza un an tensionat si cu multe presiuni.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.