Ioan Andone s-a aratat destul de multumit de faptul ca Victor Piturca are in vedere doar patru jucatori alb-rosii pentru partida amicala cu Slovacia. Astfel, Falcosu´ va avea la dispozitie majoritatea lotului pentru meciurile de pregatire pe care campioana Romaniei le va disputa in Turcia. Andone a mai precizat ca transferul lui Danciulescu in Asia l-ar putea indeparta pe atacant de echipa nationala, lucru ce ar putea fi compensat prin castigurile financiare de acolo si prin faptul ca va putea participa in Cupa Campionilor Asiei.

Ieri, Danciulescu se afla inca in cantonamentul "cainilor", unde a declarat ca ar accepta o oferta doar daca va fi avantajoasa din punct de vedere financiar. Daca va semna cu Shenzen Jianlibao - campioana en-titre, care mai are de disputat 10 etape din actualul sezon, atacantul dinamovist va castiga in jurul a 300.000 de dolari, iar clubul din Stefan cel Mare se va alege cu jumatate de milion de dolari, cu 200.000 de dolari mai putin decat ofereau coreenii. Danciulescu a precizat ca este foarte greu pentru jucatorii romani sa ajunga in campionatele puternice ale Europei. "Este foarte greu de ajuns in Vest. Nu vedeti ca este ocupat acolo? Este clar ca nu mai avem loc. Rezultatele echipei nationale, realizarile echipelor de club in cupele europene ne-au indepartat de campionatele puternice ale Europei si este destul de dificil sa ajungi in Italia, Franta sau Anglia in conditii avantajoase", a comentat atacantul.

Andone nu este suparat pe Piturca

Tehnicianul Ioan Andone a declarat ca nominalizarea a doar patru jucatori din lotul "cainilor" (Bogdan Stelea, Florentin Petre, Claudiu Niculescu si Ionel Danciulescu), care ar putea fi selectionati pentru partida amicala cu Slovaci din Cipru, nu are de ce sa-l supere. "Nu sunt suparat pe Piturca! Intr-un fel ma avantajeaza aceasta alegere pentru ca pot aborda jocurile amicale din Turcia cu un lot aproape complet. Astept insa de la Piturca sa convoace si jucatori de la Dinamo, echipa care, anul trecut, i-a suflat campionatul si Cupa Romaniei", a declarat Andone.

Despre transferul lui Danciulescu in China, la formatia Shenzen Jianlibao, Andone nu a spus decat ca exista tratative, iar in cazul in care va fi facuta o oferta avantajoasa el nu se va impotrivi. "Sunt tratative, iar daca va fi o oferta avantajoasa si pentru el si pentru Dinamo, nu ma pot impotrivi. Este foarte importanta vointa jucatorului. Danciulescu este component al echipei nationale si trebuie sa se gandeasca la toate aspectele. Distanta este foarte mare, iar fusul orar l-ar putea indeparta de nationala, dar ar juca la campioana Chinei, care participa si in Cupa Campionilor Asiei".

"Dinamo nu este o rampa de lansare"

Legat de vehiculatul transfer al lui Mihaita Plesan (Universitatea Craiova) in Stefan cel Mare, antrenorul dinamovist a spus ca este important sa se inteleaga ca Dinamo nu este o rampa de lansare. Totodata, Andone a mai precizat ca nu este interesat sa-l achizitioneze pe oltean daca acesta vrea sa vina in "groapa" doar pentru sase luni. "Trebuie sa vrea si jucatorul sa vina, dar trebuie sa se inteleaga ca Dinamo nu este o rampa de lansare, astfel ca daca Plesan vrea sa vina pentru sase luni nu ma intereseaza", a spus Ando.