Desi spera la Liga Campionilor, giulestenii nu vor sa lase din mina calificarea in Cupa UEFA.

Rapid si FC National liciteaza in aceasta seara (ora 20.15, TVR 1) pentru primul loc scos pe piata in cupele europene. Acesta se comercializeaza la pachet cu Cupa Romaniei, cistigatoarea trofeului pus in joc in aceasta seara fiind recompensata si cu un loc in primul tur preliminar al Cupei UEFA. Formatia din Cotroceni are si sansa de a deveni lucky-loser, putind accede in cea de-a doua competitie continentala si daca pierd trofeul cu conditia ca adversara de azi sa devina campioana Romaniei, performanta care asigura calificarea automata in Liga Campionilor.

Premiera in Cupa

Este cea de-a 67-a finala a Cupei Romaniei, dar prima in care se intilnesc Rapid si FC National. Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a regretat ca acest meci se organizeaza chiar la data finalei Ligii Campionilor de la Paris, uitind sa precizeze ca meciul care de obicei incheia sezonul competitional intern a fost decalat din cauza turneului organizat de Prigoana & Tarau si FRF in Statele Unite.

"Noi vom aborda aceasta intilnire ca pe o finala, ca pe un meci total separat de ceea ce se intimpla in campionat, deoarece cistigatoarea va fi detinatoarea unui trofeu. Acest trofeu va ramine in palmaresul clubului si, mai mult, va da dreptul de participare la editia viitoare a Cupei UEFA. Rapidul nu vrea sa rateze Cupa, dupa evolutiile bune din acest an, dupa punctajul UEFA detinut de echipa. Dorim foarte mult cistigarea trofeului", a precizat Constantin Zotta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.