Fostul director general al clubului Juventus Torino, Luciano Moggi, a folosit facturi false in transferul mijlocasului Adrian Mutu la gruparea italiana, a anuntat, marti, cotidianul „La Stampa“.

Sursa citata noteaza ca Moggi a folosit facturi emise de o societate inexistenta din Londra, condusa de Francesca Romana Dolazza si Massimo Bassoli, ambii fiind retinuti in urma cu cinci zile in urma incasarii mai multor milioane de euro din contributiile publice. Dolazza si Bassoli garantau facturi emise de societati inexistente cu sediul in afara Italiei, fraudand fiscul si umfland sumele. Moggi a apelat si el la cei doi in cazuri de achizitii complicate de jucatori, asa cum a fost si la transferul lui Mutu.

Acte fictive

Moggi l-a transferat pe Mutu la Juventus dupa ce internationalul roman a fost dat afara de Chelsea Londra, in urma unui control pozitiv cu cocaina. Moggi i-a oferit cinci ani de contract lui Mutu, desi acesta fusese suspendat timp de sapte luni si nu putea evolua decat incepand cu finalul lunii mai a anului 2005.

Fostul director general al torinezilor a prezentat mai multe facturi fictive la club, prin care a castigat milioane de euro, justificand costurile sustinerii "operatiunii Mutu".

Tertipul Livorno

Juventus nu putea sa-l achizitioneze la momentul respesctiv pe Mutu, deoarece avea toate locurile de extracomunitari ocupate. Pentru a putea sa-l aduca pe roman, Luciano Moggi a folosit un tertip transferandu-l intr-o prima faza la Livorno, care avea un loc de extracomunitar liber. Dupa ce a ajuns la Livorno, Mutu a putut fi achizitionat de Juventus, deoarece regulametul Federatiei Italiene de Fotbal ii permitea clubului torinez sa transfere jucatori extracomunitari numai de la cluburi italiene.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.