Deoarece este marca inregistrata la o firma din Babadag, Divizia A se va numi de anul viitor Liga 1 si va avea in componenta 18 echipe

Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a avut pe ordinea de zi un punct-surpriza, luind decizia ca denumirile Diviziilor A, B si C sa fie inlocuite cu cele de Liga I, a II-a si a III-a. Masura a fost luata dupa ce s-a aflat ca o societate din Babadag are marca "Divizia A" inregistrata la OSIM. Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ca nu se mai poate folosi marca Divizia A fara a plati titularului o contributie, astfel ca s-a ales denumirea de liga.

"Am fi putut sa ne adresam in instanta si ar fi fost un proces foarte lung, dar mai mult de 80 la suta dintre federatii au campionatele numite liga", a spus Sandu, care, pentru a evita astfel de probleme pe viitor, a decis sa depuna documentatia pentru inregistrarea noii denumiri. Decizia afecteaza si Liga lui Dragomir, care va trebui sa schimbe toate bannerele cu sponsori si spoturile de prezentare la tv. In aceeasi sedinta a fost ratificata modificarea sistemului competitional in acelasi timp cu onomastica diviziilor.

Nasu’, acuzat de coruptie

Sedinta a inceput cu intirziere, Mircea Sandu avind probleme cu cvorumul. Odata strinsi, unii dintre membri, din electoratul de baza, au avut curajul sa-l acuze pe Mircea Sandu ca tolereaza coruptia la nivelul arbitrilor si al observatorilor. Presedintele gruparii Rova Rosiori din Seria C4 a prezentat cum procedeaza observatorii si arbitrii: "La pauza vine observatorul si ii spune arbitrului sa traga pentru gazde". "Aduceti probe", a spus Sandu. "Ce probe? Sa-i inregistram cu reportofonul?", a intrebat oficialul din Rosiori. "Puneti-le politia in circa, dati-i pe mina politiei", a raspuns Sandu.

In discutia aprinsa a intervenit un reprezentant al unui club de juniori din Braila, care a inceput sa strige: "Dar FRF ce face? Observatorii fac ravagii!". "Observatorul scrie ce vrea. Probati! Dumneavoastra ati dat spagi la observatori, nu FRF. Vina este a dumneavoastra, nu a arbitrilor si a observatorilor", s-a adresat salii Mircea Sandu, rosu de nervi.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.