Steaua a facut cel mai bun meci dupa episodul Middlesbrough, iar miercuri poate reveni pe primul loc. Steaua nu avea dreptul la vreo eroare in meciul contra Clujului, dupa ce Rapid si incredibila formatie a Sportului si-au pastrat pozitiile amenintatoare din clasament. Ros-albastrii se mentin in cursa pentru titlu, iar miercuri pot redeveni lideri

Steaua nu avea dreptul la vreo eroare in meciul contra Clujului, dupa ce Rapid si incredibila formatie a Sportului si-au pastrat pozitiile amenintatoare din clasament.

Daca ros-albastrii au ambitia castigarii titlului, ardelenii vor sa atace Cupele Europene, iar pretentiile celor doua formatii si-au pus amprenta asupra partidei, care a avut un ritm bun. De altfel, intaratati de culoarea visinie a tricourilor celor de la CFR, care le-a amintit de rivalii din Giulesti, stelistii s-au aruncat din start spre poarta clujenilor. Astfel ca dupa doar cinci minute de joc, Oprita a scapat singur cu Martin Tudor, dar goalkeeper-ul a blocat excelent sutul fostului sau coechipier din Ghencea. Formatie solida, matura, "ceferistii" au aratat ca un luptator mai putin impunator, dar bine infipt pe picioare, care a echilibrat rapid si cu calm infruntarea.

Dovada a fost ocazia lui Coroian din minutul 25, cand mijlocasul a patruns pe neasteptate frontal, a avut o sansa enorma de a-l executa pe Carlos, insa a lovit prost mingea spre norocul portughezului. La finalul primei parti, Steaua si-a marit numarul sanselor de a deschide scorul, personajul principal fiind Nicolita: in minutul 40, Dica i-a pasat excelent lui "Jardel", acesta a patruns in careu, dar sutul sau spre coltul scurt a lovit plasa laterala.

Dupa pauza, in prim-plan a ajuns Goian, dupa o ratare monumentala din careul mic. Fundasul a fost insa unul dintre marcatorii importanti ai Stelei in Europa si a confirmat si aseara apetitul sau pentru gol: in minutul 58, acesta a reluat cu capul sub transversala lui Tudor pentru 1-0. Dorinel Munteanu nu a mai rezistat pe banca si a intrat pe teren pentru a schimba soarta meciului. Deageaba insa, pentru ca Dica a parafat victoria ros-albastrilor in minutul 84. Steaua a castigat si ramane favorita la titlu, chiar daca ardelenii ar fi meritat penalty la o interventie a lui Baciu asupra lui Tilinca, iar Minteuan si Surdu au sutat de cateva ori periculos de la distanta.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.