41 de audiati, arbitri eliminati de la CM, patru cluburi amenintate cu retrogradarea - tabloul celei mai mari anchete declansate vreodata in sportul-rege

Parchetul General, DNA si Garda Financiara si-au declarat neputinta in fata imaginilor cu Gigi Becali promitind, din fuga Maybach-ului, pungi cu bani fotbalistilor de la Gloria Bistrita pentru a netezi drumul Stelei catre titlul de campioni. In plus, 80% dintre gruparile din Divizia A au datorii imense la bugetul de stat, dar pina in prezent nu s-a declarat nici un faliment. Din 800 de transferuri anchetate, un singur caz a fost dezvaluit, dar o evaziune fiscala de un milion de dolari a fost considerata prea putin pentru ca dosarul sa ia si o turnura penala. In schimb, autoritatile din Italia nu se sfiesc sa intercepteze convorbirile telefonice ale principalilor oficiali, declansind o ancheta fara precedent in fotbalul mondial.

Adio, Liga Campionilor!

Inainte de ultima etapa din Serie A, la finalul careia Juventus avea toate sansele sa cistige un nou trofeu, procurorii si-au extins verificarile la scara macro, anuntind un scandal care va zgudui din temelii fotbalul european. Portarul nationalei Italiei, Gianluigi Buffon, a fost ridicat din cantonamentul lui Juventus pentru a fi audiat in legatura cu pariuri ilegale pe Internet. "Sint curat, vreau sa joc la Mondiale", s-a aparat Buffon, declarind ca nu a mai pariat din noiembrie 2005, cind fotbalistilor le-au fost interzise cu desavirsire astfel de jocuri. P

atru cluburi exponentiale ale Europei - Juventus, AC Milan, Lazio Roma si Fiorentina - sint banuite a fi participat la meciuri trucate, formatia din Torino fiind cea mai expusa unei sanctiuni cu retrogradarea in Serie B si retragerea titlului de campioana cucerit anul trecut. In total, 41 de persoane vor fi audiate de Parchetele din Napoli si Torino, care au deschis doua anchete separate de cea initiata de Federatia italiana pe probleme legate strict de etica sportiva. Astazi, insusi Luciano Moggi, de la ale carui convorbiri interceptate a pornit tot scandalul, va fi audiat alaturi de presedintele Fiorentinei, Diego Della Valle, si administratorul delegat al lui Juventus Torino, Antonio Giraudo.

"In cazul in care se va dovedi frauda sportiva, Juventus va fi retrogradata in Serie B, toate trofeele obtinute in aceasta perioada vor fi anulate, iar in cupele europene ne vor reprezenta urmatoarele clasate. In functie de concluziile anchetei, si celelalte cluburi risca sanctiuni similare", a declarat pentru "Gazzetta dello Sport" un oficial al federatiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.