Telefoanele conducatorilor de cluburi pot fi ascultate. Confirmarea vine de la presedintele Federatiei Romane de Fotbal, la o zi dupa ce Dumitru Dragomir a anuntat public acest lucru

Motivul este simplu. Fotbalul romanesc este o scena pe care multi "papusari" trag de sforile rezultatelor in functie de interesele lor materiale. In aceasta uriasa complicitate la trucarea partidelor de fotbal sunt angrenati conducatori de cluburi, arbitri, observatori si, bineinteles, fotbalisti in activitate.

Domnule presedinte, ati cerut organelor de cercetare penala sa asculte telefoanele presedintilor de club?

Nu, dar am facut sesizari la Parchet privind eventualele acte de coruptie. Am adus ca argument semnalele date de presa.

Demult, asta?

Prima data in 1998. Am fost personal la Parchet.

Si, ce s-a intamplat?

Am oferit la cererea Parchetului date de identificare pentru presedinti de cluburi, arbitri si fotbalisti.

De regula, fotbalul isi cam face singur curat in ograda proprie. De unde pana unde a aparut varianta cu Parchetul?

FRF si LPF au comisii capabile sa judece actele de indisciplina, in conformitate cu regulamentele sportive. Daca se intampla acte de coruptie de genul celor pe care dumneavoastra, ziaristii, le semnalati, noi nu mai avem competenta necesara. Nu putem face pande, nu putem gasi probe pentru ca, repet, aceasta activitate nu tine de competenta FRF sau LPF.

Asadar, telefoanele smecherilor din fotbal sunt ascultate!

Nu am spus acest lucru. Parchetul nu a informat FRF despre metodele pe care le foloseste in depistarea eventualelor infractiuni. Admit ca este posibil sa se intample si asa ceva.

Daca se vor gasi vinovati, ce se va intampla cu ei?

Nu stiu ce va face Justitia. FRF are parghiile legislative pentru sanctionarea celor care se fac vinovati de acte de coruptie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.