Ardelencele si dobrogencele disputa trei partide intr-un interval de 12 zile. Ieri, Brasovul a invins cu 30-25 (15-11) si a achizitionat-o pe Simona Spiridon de la Hypo Viena

Primul episod al finalei Challenge Cup s-a desfasurat, ieri, in Sala Sporturilor Dumitru Popescu-Colibasi din Brasov, printr-un ciudat aranjament al sortii. Echipa celebrei Mariana Tirca, Rulmentul, campioana si detinatoare a Cupei Romaniei in acest sezon, a invins, intr-o partida contand pentru penultima etapa, a XXV-a, a Ligii Nationale feminine de handbal, pe Tomis Constanta, rivala din finala primei competitii europene inter-cluburi care se va disputa intre echipe romanesti de handbal.

Antrenorul Dumitru Musi (care e si secund al nationalei tricolore, medaliata cu argint la Mondialele din iarna trecuta, din Sankt Petersburg) a contestat arbitrajul. "Serbu si Faneata fac doar deservicii handbalului. Ne-a scos mingea din poarta cand era gol, iar lor le-a bagat-n plasa cand era pe langa. In finala Challenge Cup, unde-s arbitri straini, sper sa fie cu totul altfel".

Musi a tinut sa precizeze: "Noi respectam Brasovul pentru ce-a reusit, ii apreciem. Vrem doar, asa mici si amarati cum suntem, sa fim lasati sa jucam handbalul pe care-l stim. Avem sansa noastra, ne vom agata de ea!". In replica, Sorin Tirca, directorul sportiv al celor de la Rulmentul, a declarat: "Asta e culmea! Am castigat meritat, la cinci goluri diferenta, 30-25. Vor vedea cum e in ultima zi din aceasta saptamana, atunci cand diferenta va fi si mai mare".

Prima mansa a finalei Challenge Cup se desfasoara duminica, tot la Brasov, iar returul e pe 21 mai, la Constanta, ambele partide la aceeasi ora, 17:15.

Sorin Tirca a facut cinste

Sotul Marianei Tirca, Sorin, a implinit, ieri, 48 ani. El a facut cinste handbalistelor cu un pranz la restaurant, stropit cu sampanie si asezonat cu tort. Rulmentul va intra in cantonament sambata, la Aro.

Arbitrii si observatorii sosesc vineri si sambata si vor fi cazati la Everest, in Poiana Brasov.

Tot in cunoscuta statiune montana se afla, de ieri, si fetele de la Tomis Constanta, dar la vilele de la Cerbul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.