ProSport s-a deplasat ieri la Focsani pentru a sta de vorba cu eroul negativ al ultimei runde, Ionica Serea. Arbitrul locuieste intr-un apartament de trei camere, la etajul trei, intr-un bloc din cartierul Renel-Piata.

Dupa ce am sunat la usa, Ionica ne-a invitat inauntru la o cafea cu o singura conditie: sa nu facem poze. "inca nu s-a demonstrat ca sunt infractor", spune el si o lacrima i se scurge pe obraz. Probabil aceasta imagine este de neconceput pentru Meme Stoica si Gigi Becali. Dar scena e cat se poate de reala. "Nimeni nu ma crede ca sunt un om curat", arata, in timp ce intram in sufragerie, spre sotie si copilul de doar 8 ani.

PRO: Crezi ca cineva din fotbal iti vrea raul?
SEREA: Tata este electrician, iar mama casnica. Cred ca am spus totul. Nu am spatele asigurat. De mic am muncit pe branci.

PRO: Totusi, ai facut greseli la meciul de la Bistrita.
SEREA: Recunosc. Este indubitabil acest aspect.

PRO: Crezi ca este cineva in spatele acestui caz?
SEREA: Nu vreau sa acuz pe nimeni, dar Dumnezeu este sus si odata se va face dreptate. Nu se mai poate merge astfel. Ionica Serea este un arbitru cinstit. Nu sunt corupt. Se va demonstra acest lucru. in ultima luna nu am avut bani sa-mi platesc toate datoriile la stat. Nici telefoanele nu mi le-am platit. E greu sa mai conving pe cineva de verticalitatea mea dupa cate s-au scris, dar nu imposibil. Atata mi-a mai ramas de facut: voi lupta pana la capat pentru a-mi demonstra nevinovatia.

"Multa sanatate lui Gigi Becali si Meme Stoica"

PRO: Ai deranjat pe cineva din conducerea arbitrajului?
SEREA: Ca valoare sunt al doilea arbitru din Romania, dupa Sorin Corpodean. Asta a deranjat. Am urcat prea mult. Cred ca am deranjat pe multa lume, pentru ca la orice greseala mi se sare la gat. Cele mai drastice masuri in arbitrajul romanesc s-au luat cu Ionica Serea. Parca nimeni nu mai greseste... S-au pus pe mine sa ma termine. Sunt singur si nu stiu pe unde sa o apuc. (plange)

PRO: Familia?
SEREA: Nici mama nu mai are incredere in mine. A citit ziarele si crede ca sunt hot. Si sotia cu care dorm in pat de 12 ani este suspicioasa. Este grav de tot. Mama care mi-a dat viata nu mai crede ca sunt cinstit. Mi-a zis ca m-am luat dupa Gigi Netoiu si uite unde am ajuns... Incredibil! Sotia si copilul inclina sa-i creada pe ziaristi si pe oamenii din fotbal. Vreau sa ma omor! Acesta este gandul care ma obsedeaza.

PRO: In cine mai ai incredere?
SEREA: Singurul care m-a sprijinit cu adevarat a fost inginerul Andrei Tanase de la firma MBM. Este singurul caracter. in rest, pramatii! Nu mai am incredere in absolut nimeni, in nicio persoana.

PRO: De ce crezi ca s-au luat aceste decizii?
SEREA: stiu ca nu am intrat in nicio combinatie cu nimeni. Sunt in arbitraj de 14 ani. Am muncit enorm si sunt dat afara pe usa din dos. Numai greselile lui Serea sunt vazute si comentate. in fotbalul nostru numai eu gresesc. Am vazut erori mai mari si in Liga Campionilor, dar nu s-a facut atata tam-tam. Sincer, le doresc multa sanatate domnilor Gigi Becali si Mihai Stoica.