“Evenimentul zilei” va dezvaluie, in premiera, numele celor mai buni sportivi romani in anul 2004

A devenit deja o traditie ca "Evenimentul zilei" sa-i anunte, in premiera, pe cei mai buni sportivi romani ai anului, conform ierarhiilor intocmite de Comitetul Olimpic Roman si Agentia Nationala pentru Sport. Si de data aceasta, cele doua foruri ale sportului romanesc au intocmit un pseudo-clasament, premiind pe toata lumea, ca nu cumva sa se supere cineva, mai ales dupa succesul remarcabil inregistrat de tricolori la Jocurile Olimpice de la Atena. Astfel, in cadrul galei programate luni seara, la Opera Romana, vor fi premiati absolut toti medaliatii ultimei editii a Olimpiadei. Totusi, "Premiul national pentru sport", care echivaleaza cu titlul de cel mai bun sportiv al anului, va reveni gimnastei Catalina Ponor, tripla campioana olimpica in capitala Greciei.

Incercind parca sa imite modul de decernare a Premiilor Oscar, oficialii COR si ANS au aminat "Gala Sportului", organizata de obicei la sfirsitul lunii decembrie, pentru 31 ianuarie. Cotidianul nostru a reusit sa afle numele laureatilor din 2004, desi acestea au fost tinute in mare secret. Practic, de pe scena Operei Romane, gazda evenimentului, nu va lipsi nici unul dintre medaliatii Olimpiadei de la Atena. Printre cei mai de seama laureati se vor numara Camelia Potec (natatie - 200 de metri liber) si Monica Rosu (gimnastica - sarituri), singurele sportive, alaturi de Catalina Ponor, medaliate cu aur intr-o proba individuala.

Premii la gramada

Cea mai importanta distinctie, "Premiul national pentru sport", va reveni, asa cum era de asteptat, gimnastei Catalina Ponor, tripla medaliata cu aur la Atena, in probele de birna, sol si in concursul pe echipe. La intoarcerea de la Jocuri, Catalina a incasat si o consistenta rasplata financiara: nu mai putin de 6,76 miliarde de lei (165.000 euro).
Vor mai primi trofee: Ionela Tirlea (atletism, argint - 400 de metri garduri), Marian Oprea (atletism, argint - triplusalt), Marian Dragulescu (gimnastica, argint - sol si bronz - sarituri), Marius Urzica (gimnastica, argint - cal cu minere), Razvan Florea (inot, bronz - 200 de metri spate), Gheorghe Ionut (box, bronz - cat. 64 kg), Maria Cioncan (atletism, bronz - 800 m), Alexandra Eremia (gimnastica, bronz - birna) si Daniela Sofronie (gimnastica, argint - sol).

Gimnastele si canotoarele fac legea

Daca nationala de Cupa Davis a urcat anul trecut pe cea mai inalta treapta a podiumului, fiind declarata cea mai buna echipa, acum gimnastele si canotoarele, care s-au intors cu un adevarat tezaur de la Atena, vor monopoliza scena. Cea mai buna echipa a anului 2004 va fi declarata reprezentativa feminina de gimnastica (Dana Sofronie, Oana Ban, Catalina Ponor, Monica Rosu, Alexandra Eremia si Silvia Stroescu), incununata cu aurul olimpic. Elevele lui Octavian Belu vor fi urmate pe podium de echipajul feminin de canotaj 8+1 (Elisabeta Lipa, Rodica Florea, Georgeta Damian, Viorica Susanu, Aurica Barascu, Ioana Papuc, Liliana Gafencu, Doina Ignat si Elena Georgescu), de echipajul feminin de 2 rame (Georgeta Damian si Viorica Susanu) si de echipajul feminin de 2 visle (Constanta Burcica si Angela Alupei). Totusi, pe scena isi va face loc si echipa masculina de gimnastica (Marian Dragulescu, Ioan Suciu, Dan Potra, Razvan Selariu si Cosmin Popescu).

Dinamo, pe podium

Ca si in cazul sportivilor, si antrenorii vor fi premiati "en-gros", printre acestia regasindu-se Octavian Belu, Mariana Bitang, Dan Grecu (toti de la gimnastica), Doina Sava (inot) si Mircea Roman (canotaj). Sportivii si antrenorii laureati ai "Galei Sportului" au "devalizat" deja, la intoarcerea de la Olimpiada, bugetul COR, fondul total pentru premierea lor ridicindu-se la 228 de miliarde de lei (5,4 milioane euro). Forul sportiv cu cele mai bune rezultate va fi FR Gimnastica, iar titlul pentru cel mai bun club a fost arvunit de CS Dinamo Bucuresti.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.