La putin timp dupa scandalul Mutu, un alt fotbalist roman a aparut in prim-planul presei britanice. Diferenta este ca, de aceasta data, insa, a fost vorba de laude. Presa engleza a considerat ca evolutia jucatorului echipei West Bromwich Albion, Cosmin Contra, in partida pierduta, cu scorul de 1-2, in fata gruparii Middlesbrough, a fost "excelenta" si "impresionanta", fotbalistul roman contribuind la inscrierea unicului gol al formatiei sale. "Bryan Robson, noul antrenor al echipei West Bromwich Albion, a rezistat tentatiei de a face shimbari radicale in echipa, insa i-a acordat jucatorului roman Cosmin Contra sansa de a-si face debutul in prima liga engleza. A fost o decizie care a dat rezultate, intrucat Contra a avut un mare rol in evolutia impresionanta a echipei sale in prima repriza a partidei", a scris agentia Sporting Life. Sursa citata noteaza ca jucatorul echipei West Bromwich Albion, Robert Earnshaw, a marcat, in partida cu Middlesbrough golul cu numarul trei in doua meciuri in campionat, "dupa o evolutie excelenta a lui Contra pe flancul drept". Cotidianul "The Daily Telegraph" a scris ca fotbalistul Cosmin Contra "l-a invartit si l-a driblat" pe fundasul stanga al echipei Middlesbrough, Franck Queudrue, iar in momentul in care s-a creat spatiu liber, jucatorul roman a patruns in terenul advers, pasandu-i decisiv lui Earnshaw, care a marcat. Site-ul "Football365.com" a notat si el ca romanul Cosmin Contra a jucat "impresionant". "Contra si-ar fi putut face debutul in prima liga cu un gol in minutul 21, insa sutul sau puternic a fost aparat de portarul Mark Schwarzer", noteaza site-ul citat, care aminteste si de "superba" contributie a fotbalistului roman la golul lui Earnshaw. Contra, care anuntase ca va parasi din iarna echipa WBA din cauza faptului ca nu este titularizat, are astfel sansa de a-si demonstra valoarea care l-a consacrat la Alaves.

Uitat de Iordanescu

Adrian Ilie are evolutii tot mai bune

Un alt stranier care a primit laude a fost si Adi Ilie. Romanul a marcat golul decisiv pentru echipa FC Zurich in confruntarea cu Servette Geneva. Intrat in minutul 62, dupa doar 10 minute, Ilie a marcat golul de 2-1, anuland astfel reusita lui Viorel Moldovan, care egalase pentru Servette. Un alt roman care a evoluat excelent a fost si Mihai Tararaache, singurul "elvetian" convocat pentru Armenia.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.